Kur’an kursunda Bed-i Besmele merasimi

Mardin’de 4-6 yaş Kur’an Kursu’nda Besmele Cemiyeti olarak bilinen bir Osmanlı geleneği olan Bed-i Besmele merasimi yapıldı.

Gündem 18.09.2021 10:16:00 0
Kur’an kursunda Bed-i Besmele merasimi

Mardin’in merkez ve ilçelerinde toplam 40’a yakın 4-6 yaş Kursları Eğitime başladı. Artuklu İlçesinde kuran kursunda Besmele Cemiyeti olarak bilinen bir Osmanlı geleneği olan Bed-i Besmele merasimi yapıldı.

Merasim öncesi çocuklarla hasbihal eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, önce besmele ve selam vermenin önemini çocuklara anlattı.

Etkinlikte öğrencilere Besmele çektirip “Rabbi Yessir ve la tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr” (Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma, işlerimi hayırla tamamlamayı nasip et) duasını yaptırıldı.

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Şu ifadeleri kullandı: “Mardin İl Müftülüğü olarak ilçe müftülüklerine bağlı 4-6 yaş kuran kurslarımız bu hafta itibari ile başladı. 4 ve 6 yaş arasındaki çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimiz, adalet, iyilik, şefkat, merhamet, fedakârlık, anneye babaya saygı, insanları sevmek ve çevreye sahip çıkmak gibi bu tür değerleri çocuklarımıza küçük yaşta kazandırıyoruz. Çünkü bir kişinin kişilik gelişimi, karakterin oluşumu yüzde 80’i 1 ila 6 yaş arasıdır. Onun için biz çocuklarımıza bu yaşta iken dimağlarını, zihinlerini, fıtratlarının gereği yaratılışlarının doğasında olan inancımızı, Kur’an-ı, İslam’ı, Mümin olmanın, Müslüman bir çocuk olmanın hayata atıldığı zaman inancına nasıl sahip çıkacak, inancının üzerinde davranışların nasıl geliştirecek bunları öğretiyoruz. Halkımız da son derece kurslarımıza teveccühleri var.”


Anahtar Kelimeler: kursunda - Besmele merasimi