KURDİ-DER 88 kursiyerine sertifika verdi

KURDİ-DER Kızıltepe Şubesi, 1 ve 2'inci aşamayı bitiren 88 kursiyerine sertifika verdi.

Yaşam 22.12.2014 08:44:47 0
KURDİ-DER 88 kursiyerine sertifika verdi

KURDİ-DER Kızıltepe Şubesi tarafın açılan ve kursu başarıyla tamamlayan 88 kursiyeri sertifikalarını vermek amacıyla Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi konferans salonunda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, DTK Diplamasi Kurulu Komisyonundan Selanik Öner, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi, KESK ve çeşitli STK ile dernek temsilcilerinin yanı sıra davetliler katıldı.

KURDİ-DER Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Halil Efe tarafından yapılan açılış konuşmasında dilin önemine dikkat çeken Efe “Kan ve ruh bir beden için ne kadar önemliyse dilde o kadar önemlidir. Bunun için bizler dilimizi korumalı ve onu konuşmalıyız” dedi. Konuşmasında Kürtçe yayınlanan Azadîya Welat gazetesine dikkat çekerek, Kürt halkının kendi yayın organına sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulundu.

Törende söz alan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise dilin bir halkın varlığının temsili olduğunu söyledi. Bir halkın varlığının ancak dili ile olabileceğini sözlerine ekleyen Yıldırım “Eğer bir halk kendi dilini konuşmazsa o halkın varlığından da söz edilemez. Çünkü o halk kaybolmuştur. Bugün Kürt halkının yapmış olduğu mücadelede bunu içindir. Ama ne yazık ki AKP zihniyeti bunu kabul etmek istememektedir” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Kürt dilinin tarihini anlatan slayt gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından 1 ve 2’inci aşamayı bitiren 88 kursiyerlere sertifikaları katılımcılar tarafından verildi.