Kzıltepe´de Halk Otobüsleri Kameralı Takipte

Mardin Kızıltepe ilçesinde şehir içi hatlarda yolcu taşıyan Özel Halk otobüsleri sefer halindeyken internet üzerinden 4 kamera ile izlenip denetleniyor.

1.01.2018 09:27:14 0
Kzıltepe´de Halk Otobüsleri Kameralı Takipte

Kızıltepe ilçesinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Kızıltepe Özel Halk Otobüsleri Derneğine bağlı 51 şehir içi aracı 4 kamera ile Dernek merkezinde izlenip takip altında tutuluyor.

Kapsamı ile bölgede bir ilk olan uygulama ile kayıt altına alınan ve 2 ay saklı tutulan görüntüler, Dernek yönetimine yapılan yolcu şikayetleri ve kaza gibi durumlarda kamera kayıtları kontrol edilerek gerçeği görme şansına sahip olduklarını aktaran Kızıltepe Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Zeynelabidin İncesu Şehir içinde yolcu taşımacılığı ile ilgili yaptığı açıklamada, Durak yetersizliği, cep durak ihtiyacı, durak işgali ve yolların bozukluğu ve sık kavislerden dert yanarak daha iyi hizmet vermek için bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

 

?9 Hatta 51 aracımız yolcu taşımakta?

Yeni açılan Ğurs grup yolu hattı ile birlikte 9 hatta 51 otobüsün sabah saat 05.45 itibari ile yolcu taşımaya başladığını belirten İncesu şunları söyledi, ? Derneğimize bağlı 51 otobüsümüz 9 hatta şehir içi ve bağlantılı köylere yolcu taşıyıp hizmet vermekteyiz. Sabah saat 05.45 itibari ile başlayan seferlerimiz hat yoğunluğuna göre saat 19.00 ve 20.00´ye kadar sürerken Havaalanı hattı ise son sefer olarak saati 22.00 ye kadar sürmekte. Gün boyu hatların yoğunluğuna göre 10 ve 15 dakika da bir otobüslerimiz otogardan çıkış yaparken yoğunluk nedeniyle havaalanı hattındaki araçlarımız 3.buçuk dakika da bir sefer yapmakta.?

 

?Her araç 4 Kamera ile takip altında?

Daha kaliteli ve konforlu hizmeti kendileri de istediklerini ancak kendilerini aşan bazı sebeplerden dolayı da şikayetlere maruz kaldıklarını belirten İncesu, ? Dernek yönetimi olarak araç sahipleri ile aldığımız ortak karar ile 51 otobüsümüz hatta olduğu sürece boyunca her araç 4 kameradan internet üzerinden canlı yayın ile takip edilmekte ve doğabilecek şikayetler için görüntüler kayıt altına alınıp muhafaza edilmekte.

 

?Daha iyi hizmet için Belediye Devreye girmeli?

Yılbaşından itibaren Büyükşehir Belediyesi işbirliği aşamalı olarak ile Akbil uygulamasına geçeceğiz. Ancak yol güzergahlarındaki bazı yolların bozuk olmasının yanında sık aralıklarla vatandaşın evinin işyerinin önüne yaptığı kavislerden dolayı hem yolcu rahatsız olmakta hem de araçların aksamları ve lastiklerini yıpratmakta. Yine yol üzerindeki durak yetersizliği ve durakların sürekli otopark yerine kullanılıp işgal edilmesi nedeniyle yolcuları tehlikeli olduğu halde cadde ortasında indirip-bindirme zorunda kalıyoruz. Ayrıca bazı duraklarımız Trafik ışıklarının bulunduğu kavşaklara yakın olması nedeniyle yolcular için tehlike arz etmekte. Yetkililerden bu sorunlarla beraber Cep durak uygulaması ve yol yoğunlukları için alternatif yol konusunda çözüm bulmasını bekliyoruz. ?

 

Otobüslere binerken çocuk arabalarının kapatılması için anne ve babalara çağrıda bulunarak açık bir arabanın araç içinde belli bir alanı işgal etmesinin yanında yolcuların hareketini ve iniş-binişlerini aksatıp engel olduğunu belirten Dernek başkanı Zeynelabidin İncesu Araçlara bedava binen engelli sayısının çokluğundan yakınarak çok sayıda engelli kartı taşıyan yolcu ile karşılaştıklarını belirterek, ?Gerçek engelli olanlarla bir sorun ve sıkıntımız yok. Hiçbir engeli bulunmadığı halde nasıl oluyorsa engelli kartı bulunduran çok sayıda yolcu ile karşılaşıyoruz ve nerdeyse tamamı % 40 engelli raporu almış olmaları dikkat çekeci.? Şeklinde konuştu.