Lokman Aydemir: Kızıltepespor kötü yönetildiği için amatöre mahkum oldu

Kızıltepe 47 Spor Kulüp Başkanı Lokman Aydemir, "Kızıltepe'nin 300 bin nüfusu var. 25 yıla yakındır hep amatöre mahkum olduk. 1998'den beri takım amatörde. Kızıltepespor kötü yönetildiği için amatöre düştü ve mahkum oldu." dedi.

Spor 15.09.2023 15:40:00 0
Lokman Aydemir: Kızıltepespor kötü yönetildiği için amatöre  mahkum oldu

Kızıltepe 47 Spor Kulüp Başkanı Lokman Aydemir, "Kızıltepe'nin 300 bin nüfusu var. 25 yıla yakındır hep amatöre mahkum olduk. 1998'den beri takım amatörde. Kızıltepespor kötü yönetildiği için amatöre düştü ve mahkum oldu." dedi.

 


"Kızıltepespor'un tutkulu bir taraftarıyım"

Kızıltepe 47 Spor Kulüp Başkanı Lokman Aydemir,  Mardingzt Youtube Kanalı canlı yayın konuğu oldu. Kızıltepespor'un daha 14 yaşındayken kendisi için bir tutku haline geldiğini vurgulayan Aydemir, "Benim futbola olan tutkum, Kızıltepespor'a olan tutkumun, sevgimin nereden geldiğini anlatmak istiyorum. Kızıltepespor profesyonel ligde olduğu zaman ben 14 yaşında bir taraftardım. Onların maçlarına giderdik. 14-15 yaşında biz o armaya aşık olarak büyüdük. Kızıltepespor'un maçlarını kaçırmıyorduk. Ben ilk önce Kızıltepespor'un bir taraftarıyım. Kızıltepespor'un tutkulu bir taraftarıyım." açıklamasını yaptı.

"Kızıltepe'yi çok sevdiğimiz için sorumluluk aldık"

Yıllardır Kızıltepespor'un iyi yönetilemediğini ifade eden  Lokman Aydemir, "Kızıltepe'nin 300 bin nüfusu var. 25 yıla yakındır hep amatöre mahkum olduk. 1998'den beri takım amatörde. Kızıltepespor kötü yönetildiği için amatöre düştü ve mahkum oldu. İyi yönetilmediği için üst liglerde değil. Lokman Kuyumculuk olarak amatör takımlara ve sporcularımıza destek olduk. Onlara sürekli çağrıda bulunduk, onları birleştirmeye çalıştık. Birlikten güç ve kuvvet doğar. İş adamının yanına gidildiği zaman nasıl oluyor, 1 kulüp gittiği zaman nasıl olacak? Bütün amatör kulüp başkanlarını bir çatı altında toplamak için çağrıda bulunduk: 'Bütün amatörler kendi aranızda bir başkan seçin biz iş adamları olarak sizi destekleyelim' dedik.  Bunu bir türlü başaramadılar. Yani bir çatı altında birleşemediler. Şuna kanaat getirdik, birinin Kızıltepe'de sorumluluk alması gerekiyordu. Kızıltepe'yi çok sevdiğimiz için sorumluluk aldık. Kızıltepe'yi çok seven bir halk var. İş adamları da halk da küstü. Ama kulüp başkanı olduktan sonra çok güzel şeyler oldu. Halka bir heyecan geldi. Artık Kızıltepe'de muhteşem bir heyecan var. Şehirde güzel bir enerji var. İzmir'den, İstanbul'dan destek geliyor. Kızıltepe tarihinde bu kadar iş adamı sorumluk aldı. İnşallah biz bu işe başımızı koyduk. İnşallah başarılı oluruz." şeklinde konuştu.

 


"Kızıltepe'de 14 kulüp var ve hiçbirinin tesisi yok"

Hedeflerinden de bahseden Aydemir, zor olmasına rağmen takımı 3. Lig'e taşımak için çalışacaklarını vurguladı. Aydemir, "30 yıla yakın bir yöneticilik durumum var, şirket yönetiyorum. Daha önce de bir kulüp yöneticiliğim oldu. Oradan da tecrübe edindim. Mardin'de Süleyman Bölünmez'in Mardinspor'a çok büyük katkıları oldu. 2. Lig'e kadar da çıktı. Sonra düşüş dönemi oldu. Ardından Mustafa Yaman'ın valiliği döneminde tekrar 3. Lig'e yükseldi tekrar düşüş oldu. Şimdi de Rıdvan Aşar başkanlığında tekrar 3. Lig'e çıktı. Şuna kanaat getirdik. Kulüpler şirket gibi yönetilmeli. Kulübün bir döner sermayesinin olması lazım. Çok büyük külfetler oluyor. Alt yapı olmalı. bununla ilgili projelerimiz var. Öncelikle takımı 3. Lig'e çıkaracağız. Tesisimiz olacak. Tesis olmazsa olmaz. Şuan Kızıltepe'de 14 kulüp var ve hiçbirinin tesisi yok. Bir tesis yapacağız ve Kızıltepe'ye bir spor kulübü kazandıracağız. Tesisimiz olacak, alt yapıya önem vereceğiz. Kendi sporcularımızı yetiştireceğiz. Kulübü bir şirket gibi maddi anlamda bir yerlere getirmek istiyoruz. Kulübün öz kaynağı olsun, o kulüp kendi kendini idame etsin." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize önem vereceğiz"

Kızıltepe'nin genç potansiyeline de değinen Aydemir şunları söyledi: "Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimize önem vereceğiz. Kızıltepe'de bütün gençlerimiz uyuşturucu bağımlısı olmuş. Gençlerimizi sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için onları spora yönlendireceğiz."