Madende Mahsur Kalan 18 İşçinin İsimleri Belli Oldu

Karaman`da su basan maden ocağında dünden beri mahsur kalan 18 işçinin kimlikleri açıklandı.

Yaşam 29.10.2014 08:58:32 0
Madende Mahsur Kalan 18 İşçinin İsimleri Belli Oldu

Karaman`ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarındaki maden ocağında yaşanan su baskınında, ocakta mahsur kalan 18 madenciyi kurtarma çalışmalarına günün aydınlanmasıyla birlikte devam ediliyor. Madende dünden beri mahsur kalan işçilerin isimleri de belli oldu.

MAHSUR KALAN 18 İŞÇİNİN İSİMLERİ ŞÖYLE:

"Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Mehmet Tokat, Hüseyin Çolak, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Kamil Yaman, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer, Recep Çiloğlu, Ömer Cansu"

YAKINLARININ ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Ocakta mahsur kalan madencilerin yakınlarının da endişeli bekleyişi sürüyor. Kazanın ardından bölgeye gelen madenci yakınları çalışmaları yakından takip ediyor.

BAKAN ÇELİK VE BAKAN ELVAN OLAY YERİNDE

Sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan maden sahasına gelerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. İki bakan ve beraberindeki heyet, madende incelemelerde bulundu.

"SU SEVİYESİ DÜŞMEYE BAŞLADI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 18 işçinin mahsur kaldığı kömür madenindeki su seviyesinin düşmeye başladığını söyledi.

Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dalgıçlarımız çalışmalırına devam ediyor, henüz nihayetlendirmedi. Dalgıç pompalarımızdan ve yeni kurduğumuz pompalardan verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyelerde olmasa da suyun düşmeye başlamış olması, suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine doğru dönmüş olması sevindirici bir haber. Su seviyesini düşürmek için gayret ediyoruz. En az 3 tane daha derin kuyu pompası bağlayacağız. 10 - 12 bin tonluk suyu daha çabuk eritebiliyor olmamız lazım. Bunların saatlik performanslarını da takip ediyoruz."

Yeni jeneratörlerle bölgenin 250 kW`lık mevcut kurulu gücünün 6 katıyla çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yıldız, çok daha seri şekilde su seviyesini düşürmeye gayret edeceklerini vurguladı.

İki saat içinde bir derin kuyu pompası daha bağlayacaklarını dile getiren Yıldız, "10-12 bin tonluk suyu daha hızlı eritebiliyor olmamız lazım. Saatlik performansları anlık olarak takip ediyoruz. Gün aydınlandığında bir merhale kat etmemiz, bir seviyeye gelmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.