Mahmut Dündar: GAP bitmese arazilerimiz de elimizden gidecek

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, “GAP bitmese vay bizim halimiz vay, yani arazilerimiz de elimizden gidecek, perişan olacağız.” dedi.

Ekonomi 19.03.2021 14:50:00 0
Mahmut Dündar: GAP bitmese arazilerimiz de elimizden gidecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti, Mardin Kızıltepe’de esnaflarla görüştü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başknanı Mahmut Dündar ile Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav’ı da ziyaret etti. Esnaf ve sanayicilerin sıkıntılarını dinleyen CHP’li heyet başkanlardan bilgiler aldı.

Mahmut Dündar, GAP’ın halen tamamlanmadığını vurgulayarak “Benim üzerinde durduğum GAP, GAP’tan başka düşündüğüm de yok. GAP bitmediyse bizim halimiz vahim. Arazilerimiz elimizden gidecek, perişan da olacağız. GAP’ın üzerinde dursanız çok güzel olur. GAP olduğu zaman sanayi de güzelleşir, bir gelir gelir” dedi.

Kızıltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav ise pandemi sürecinde bütün esnafın etkilendiğini belirterek, “Bir kafenin kirası 5-6 bin liradan aşağı değil. Tabii bin lira yardım için teşekkür ederiz, ama 3 ay boyunca pek bir şeye çare olmuyor. Özellikle kapalı olan kafeleri ziyaret ediyorum içler acısı durumdalar. 5-6 ay kiraları birikmiş” diye konuştu.