Kadınlar mantı açarak aile bütçelerine katkı sağlıyor

Kızıltepe Çok Amaçlı Toplum Merkezi´nde (ÇATOM) kurs güren kadınlar aile bütçelerine katkı sağlamak için mantı satıyor. Çalışkan kadınlar mantılarını sipariş üzerine açıyor.

Yaşam 21.02.2019 08:31:07 0
Kadınlar mantı açarak aile bütçelerine katkı sağlıyor

Selman Güneş

Kızıltepe ÇATOM´da onlarca kadın dikiş, nakış, okuma yazma, bağlama gibi farklı kurslar görüyor. 10 kursiyer kadın şimdi de aile bütçelerine katkı sunmak için mantı açıp satmaya başladı. Sipariş üzerine çalışan kadınlar bu  hafta 15 kilo mantı siparişi aldı. Kadınlar mantının kilosunu 25 TL´den satıyor.

Keçe Ustası olan Halime Denktaş, ilk önce mantı açmayı öğrendi ardından gönüllü olarak kursiyer kadınlara da öğretti. Kadınların büyük bir dayanışma içerisinde olduğunu anlatan Denktaş, ?Bayanlar burada dikiş, nakış, takı tasarım, el sanatları, keçe kursu görüyor. Sonra mantıyı düşündük. Hiç olmasa kadınlarımız gelip dikişini yapıp hem mantısını açıp para konusunda aile bütçesine de katkı sunuyor. Bu şekilde mantı işine devam ediyoruz. Lokantalar sipariş veriyor bizde yapıyoruz. Buraya gelen misafirler de alıyor. Dün 3 kişi geldi mantıyı gördü, canları çekti ve birer kilo mantı aldılar.? dedi.

Kursiyer kadınlar da dayanışma içerisinde hamuru hazırlayıp mantı yaptıklarını ifade etti. Çalışkan kadınlar, azda olsa aile bütçelerine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyor.