Mardin 1.Lig şampiyonu olarak Süper Lig´e yükseldi

Mardin Atletizm Spor Kulübü Trabzon´da Süper Lig´e 2 takımla yükselerek tarihi bir başarı elde etti.

Spor 30.08.2020 21:04:41 0
Mardin 1.Lig şampiyonu olarak Süper Lig´e yükseldi

Eski Milli atlet Dünya 3. ve Balkan Şampiyonu Mehmet Münir Cura´nın Başkanlığını üstlendiği kulübün, zor şartlara ve Pandemiye rağmen Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüplerarası Spor Toto 1.Lig final yarışmalarına 26-27 Ağustos 2020 tarihleri arasında Trabzon´da düzenlenen yarışmalara katılan Mardin Atletizm Spor Kulübü 1. Ligde tarihi bir zafer kazanarak büyük erkeklerde 2020 sezonu Türkiye 1. Lig Şampiyonu oldu.

 

Kadınlarda 2. olarak Süper Lig´e iki takımla yükselerek önemli bir başarı elde etti. Kulüp Başkanı Cura Türk spor tarihine marka kulüp olduğumuzu bu başarı ile kanıtladıklarını dile getirdi. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Trabzon Söğütlü Atletizm Pistinde 26-27 Ağustos 2020 tarihinde yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda büyük erkeklerde 15 takım kadınlarda 10 takım ile son yılların en yüksek katılımı olduğu bir sezon oldu. Kulüplerarası Türkiye Atletizm 1.Ligi kıyasıya bir mücadele ile yarışmaların tamamlandığını açıklayan Cura yarışmalar sonunda Mardin Atletizm Spor Kulübü erkeklerde 245.5 Puan toplayarak açık arayla erkeklerde Süper Lig´e yükseldi. Kadınlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ile birlikte 164 puanla Süper Lig´e iki takımla yükselerek önemli başarı elde ettik.

 

Mardin Atletizm Spor Kulübü 2021 sezonunda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Enka Spor kulüpleri gibi köklü takımların yer aldığı SÜPER Ligde katılma şerefine ve başarısına ulaştı. Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura destek verildiği takdirde Mardin ilimizi başarılı bir şekilde SÜPER Ligde temsil etmek istiyoruz. Kulübümüz aynı zamanda alt yapıda başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Liglerde sadece son 5 yılda Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep ve Batman´da düzenlenen U12-U14-U16-U18 Liglerinde 175 madalya kazanarak alt yapıda önemli başarı elde edildi. Mardin Atletizm Spor Kulübümüz 2016-2018 sezonunda SÜPER Ligde Mardin ilimizi temsil etmemize rağmen kulübümüze yerelde destek verilmemesi rağmen çalışmalarımız sekteye uğramasına rağmen zor şartlarda devam ettik. Basın olarak Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı Mehmet Münir Cura ve ekibini tebrik eder 2021 sezonunda Mardin ilimizi SÜPER Ligde temsil edecek ekibimize başarılar dileriz.