Mardin B. Başakspor 44-18 Pazarspor

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligin´de mücadele Mardin Büyükşehir Başakspor ligin ikinci maçında Rize Pzarspor´u 44-18 gibi farklı bir skorla yendi.

Spor 13.10.2019 16:58:01 0
Mardin B. Başakspor 44-18 Pazarspor

SELMAN GÜNEŞ

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Liginde mücadele eden Mardin Büyükşehir Başakspor ligin 2. haftasında Artuklu Spor Salonunda, Rize Pazarspor´u ağırladı. Her iki takımın oyuncuları Barış Pınarı Harekatı pankartıyla maça çıktı. Süper Lig´de ilk defa kendi evinde oynayan parkenin başakları seyircisinin de desteğiyle karşılaşmaya iyi başladı. Maçın ilk yarısını Mardin temsilcisi 20-11 önde kapatarak soyunma odasının yolunu tuttu.

Maçın ikinci yarısında oyunun hakimiyetini eline alan paekenin başakları, Büşra Işıkhan´ın etkili oyunu ile farkı açtı. Büşra Işıkhan oyununu 8 golle süsledi. Mardin Büyükşehir Başakspor Kadın Hentbol takımı Rize Pazarspor´u 44-18 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini de almış oldu.

?Galibiyeti şehitlerimize armağan ediyoruz?

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Mardin Büyükşehir Başakspor Antrenörü Mehmet Ali Çeliksoy, ?Ülke olarak çok hassas dönem geçiyoruz. Mehmetçiklerimiz sınır harekatındalar. Bu bilinçle kendi bölgemizde ilk defa böyle bir müsabakada oynuyoruz. İlk kez Güneydoğu Anadolu´da bir takım Süper Lig´de mücadele ediyor. Bunun sorumluluğu ve hassasiyeti içerisindeydik. Rakibimiz elinden geleni yaptı. Biz onların bu mücadelesini tebrik ediyoruz. Mardin´i daha iyi yerlerde temsil edeceğiz. Bu galibiyeti şuanda sınırda görev yapan Mehmetçiklere  ve bu mücadelede şehitlerimize armağan ediyoruz? dedi.


Anahtar Kelimeler: Mardin Başakspor Pazarspor