Mardin Büyükşehir Belediyespor ligin en genç takımı

Mardin 1.amatör liginde mücadele eden ?Mardin Büyükşehir Belediyespor? ligin en genç takımına sahiptir. 35 lisanlı sporcusu olan takım da sadece bir tane kontejanı bulunuyor.

Spor 21.11.2019 11:49:33 0
Mardin Büyükşehir Belediyespor ligin en genç takımı

Mardin 1.amatör liginde mücadele eden ?Mardin Büyükşehir Belediyespor? ligin en genç takımına sahiptir. 35 lisanlı sporcusu olan takım da sadece bir tane kontejanı bulunuyor.

 

1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, doğumlu sporculardan kurulu, lig´te başarılı bir grafik çizen, spor severlerin büyük beğenisini kazanan genç sporcular hiçbir yerden destek almadan mücadelelerine devam ediyorlar.

Takımdan yapılan açıklamada şu ifadelere  yer verildi ?Mardin Büyükşehir Belediyespor? ismini taşıyan takım hiçbir imkanından faydalanamıyor. Eski ve yazlık malzeme ile antreman yapıyor, ulaşım aracı olarak öğrencileri taşıyan servisi kiralıyoruz. Ve aracın uygun saatine göre program yapıyoruz. Bazen 1 saat çalışıyoruz, bazen 2.5 saat çalışmak zorunda kalıyoruz. Sporcular antremanda harcadıkları enerjinin karşılığında herhangi bir yemek verilemiyor. Sporculara hiçbir şekilde maddi yardım yapılamıyor. Antrenmandan sonra duş alınamıyor, kış yaklaşıyor. Bu gençler terliyken eve gitmek zorunda kalacaklar. Soyunma odalarında hiçbir ısınma tesisatı bulunmuyor. Belki ?de ülkenin en geri kalmış sahipsiz bir ilçe stadına sahibiz. 45 il´den büyük bir ilçenin bırakın profesyonel takımı olmayışı, bir bal ligi takımının bulunmaması bütün yetkili´lerin iş adam´ların stk´ların bir eksikliğidir. Bir üst lig´de takımımızın olmayışı gençlerimize yıllardır spordan soğumasına, uzaklaşmasına sebep oluyor Biz bu çağrıyı bütün Kızıltepe´deki gençler için yapıyoruz. Bütün gençler hepimizindir, öncelik tesisleşme, ondan sonra üst ligler? Bunlar olunca her yıl İlimiz ve ilçelerimizden çok yıldız futbolcular çıkacaktır. Bu konuda yetkililerimizden destek bekliyoruz. Bir ilin ve büyük ilçelerin üst liglerde takımları olmayan sosyal bir millet olamayız bu takımların binlerce taraftarı, sporcusu, yöneticisi bütün takımları hesapladığımızda çok büyük bir  kitle oluyor ve maalesef bunları kimse ciddiye almıyor, ilgilenmiyor, ziyaret etmiyor, sıkıntılarını sormuyor. Bu konuda artık yetkililerimizden duyarlılık ve sorumluluk bekliyoruz.?