MARDİN-CEYLANPINAR KANALINA SU 2019´DA GELİYOR

?Mardin-Ceylanpınar ovalarında yapımı devam eden sulama kanallarına, ilk su verme işleminin 2019 yılında yapılacağı belirtildi.

Politika 4.11.2018 20:58:56 0
MARDİN-CEYLANPINAR KANALINA SU 2019´DA GELİYOR

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı Mardin-Ceylanpınar ovalarında yapımı devam eden sulama kanalları hakkında Devlet ve Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın ile görüştü. Ankara´da gerçekleşen görüşmede Milletvekili Özşavlı, GAP Proje kapsamında yapımı devam eden sulama kanalları ile ilgili Aydın ile istişarelerde bulundu.

 

Görüşme sonrası açıklama yapan Özşavlı, bölgenin en önemli sorunlarının başında enerji tüketiminin geldiğini söyledi. Yetersiz enerjiden dolayı çiftçilerin mağdur olduğunu belirten Özşavlı, "DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2019 sulama sezonuna ilk suyun verileceğini konusunda mutabık kaldık. Mardin-Ceylanpınar sulama kanalına suyun verilmesi ile ilk sulama denemeleri gerçekleştirilecek. Viranşehir pompaj sulaması 1 ve 2. kademeler 2019´da bitirilecek. Viranşehir Pompaj Sulaması 1 Kademe çalışmaları yüzde 60 -70 oranında bitti. Yeni ödenek ile bu çalışmalar sona erecek. Sulama pompaları ve aksamların 2018 yılı içerinde teslim edilecek." dedi.

 

Özşavlı, ?Viranşehir Pompaj Sulama 2. Kademesinin 2019 yılında sona ermesi ile Viranşehir´in güney kısmının önemli bir bölümü Atatürk Barajından gelen su ile sulanabilecek. Çiftçilerin artezyen kuyularına bağlı kalmadan sulama yapmaya başlamaları ile elektrik enerjisine bağımlılık da azalma gerçekleşecek." ifadelerini kullandı