Mardin Federasyonu Diyarbakır STK´larının çağrısına destek verdi

53 Dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) son günlerde Diyarbakır´da bombalı ve silahlı suikastlar sonucu meydana gelen ölümlü olaylar üzerine Diyarbakır´daki STK´ların barışçıl çağrılarına destek verdi.

Gündem 14.06.2015 18:40:35 0
Mardin Federasyonu Diyarbakır STK´larının çağrısına destek verdi

53 Dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) son günlerde Diyarbakır´da bombalı ve silahlı suikastlar sonucu meydana gelen ölümlü olaylar üzerine Diyarbakır´daki STK´ların barışçıl çağrılarına destek verdi.

Konuyla ilgili federasyon adına açıklamada bulunan Başkan Mehmet Şerif Öter, Diyarbakır´daki STK´ların yapmış oldukları uyarı ve provokasyonlara karşı halkın sağduyulu davranmaları konusundaki çağrılara destek vermek amacıyla Diyarbakır´a gittiklerini söyledi.

9 Haziran günü Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran´ın öldürülmesinin ardından 3 kişinin hayatını kaybettiği bu olaydan önce HDP mitinginde bombalar patladığını resmi kayıtlara göre 4 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin yaralandığını hatırlatan Öter şunları söyledi:

?Yaşanan bu olayların hemen ardından Diyarbakır´daki STK´larımız toplumsal duyarlılık bilinci ve sorumluluğuyla yaptıkları ortak açıklamada bu provokasyonların amacı Kürtleri karşı karşıya getirip çatıştırmaktır. Tarafları sükunete, sağduyuya ve aklıselime davet ettiler. Bizlerde Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonumuzu oluşturan 53 derneğimizi temsilen 9 kişilik yönetim kurulumuzla Diyarbakır´a geldik. Sırasıyla Diyarbakır Ticaret sanayi odası (DTSO) Azadi kurucularından eğitimci yazar Eyüphan Kaya, Mazlum-der Diyarbakır şubesini ziyaret edip, STK´lar olarak yaptıkları  sağduyu çağrılarını desteklediğimizi ilettik. Daha sonra HÜDA-PAR ve HDP İl Başkanlıklarını ziyaret edip, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. HÜDA-PAR ziyaretinde Genel başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu, HDP ziyaretinde ise İl Başkanı Ömer Önen ve Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile  Diyarbakır´da son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili bilgi aldık ı ve tarafları sağduyu ile hareket ederek provokasyonların amacına ulaşmaması için herkesin demokratik ve yapıcı üslup kullanmasının önemini dile getirdik.?

Duyarlılıklarından dolayı Diyarbakır STK´larına teşekkür ettiklerini ifade eden Öter konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Asırlardır bölge insanımızı birbirine düşman eden sömürgeci emperyalistler kanlı ellerini bir kez daha Diyarbakır´a uzattılar. Uyanık olmazsak bölgemizi, ülkemizi Suriye, Irak, Mısır, Libya gibi harap olan ülkelerin akıbeti Allah esirgesin başımıza gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu karanlık kanlı oyunları bozmanın yolu birbirimizi farklılıklarımızla kabul etmeli ve saygı duymalıyız. Bir değil elli tane çözüm süreci ve barış süreci sonuca ulaşsa dahi Kürtler birbirlerini farklı İnanç ve siyasi düşünceleriyle kucaklayıp kabul ve tahammül etmedikçe gerçek barış bölgemize gelmeyecektir. Bu günde Mardin Federasyonu olarak halkımızın birlik ve beraberliği için. Barış ve huzur için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. İnşallah bundan sonra da hep beraber huzur içinde yaşayacağız.? Dedi.


Anahtar Kelimeler: