Mardin seçimini yaptı

Mardin´de resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını HDP adayı Ahmet Türk kazanırken 5 ilçeyi AK Parti adayları, 5 ilçeyi ise HDP adayları kazandı.

Politika 1.04.2019 15:28:52 0
Mardin seçimini yaptı

31 Mart Yerel genel seçimlerinde Mardin´de sandık başına giden seçmen tercihini Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Türk´ten yana kullanırken, ilçelerde ise daha önce HDP belediye başkanlarının yerine kayyım atanan Artuklu, Dargeçit ve Ömerli ilçelerinin yanı sıra Midyat ve Yeşilli ilçelerinde Ak Parti adayları Belediye başkanlıklarını kazandı. Önceki dönem seçimlerinde HDP´nin Belediye başkanlıklarını kazandığı Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde ise HDP adayları kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Mardin merkez Artuklu ilçesinde AK Parti adayı Abdulkadir Tutaşı, Dargeçit ilçesinde AK Parti adayı Mehmet Cüneyt Aksoy, Ömerli ilçesinde AK Parti adayı Hüsamettin Altındağ, Midyat´ta AK Parti adayı Veysi Şahin ve Yeşilli ilçesinde AK Parti adayı Hayrettin Demir belediye başkanlıklarını kazandı.

Kızıltepe ilçesinde HDP adayı Nilüfer Elik Yılmaz, Nusaybin ilçesinde HDP adayı Semire Nergiz, Derik ilçesinde HDP adayı Mülkiye Esmez, Mazıdağı ilçesinde HDP adayı Nalan Özaydın ve Savur ilçesinde HDP adayı Gülistan Öncü belediye başkanlıklarını kazandı.

 


Anahtar Kelimeler: Mardin seçimini yaptı