Mardin STK Platformu Suruç´taki saldırıyı kınadı

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yaptığı açıklamayla Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

Politika 21.07.2015 15:13:45 0
Mardin STK Platformu Suruç´taki saldırıyı kınadı

Mardin´de 46 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Suruç´taki bombalı saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Platformdan yapılan açıklamada, Suriye´de 4 yıldır süren iç savaşın, özellikle emperyalist ülkelerin de katkısıyla tam bir kaos ve cinayet bataklığına dönüştüğü, komşu ülkelerin de istikrar ve güvenliği için büyük bir tehlike oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, 2013 yılında Reyhanlı´da 53 kişinin ölümüne ve yüzden fazla kişinin yaralanmasına, bu yılda Diyarbakır´da 4 kişinin ölümüne ve 130 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıların bir benzerinin Suruç´ta yaşandığı belirtildi. 

Saldırının kınandığı açıklamada, sivillere yönelik saldırılara karşı  ortak tavır geliştirmek gerektiği belirtilerek, "Zira şiddet ve terör, bumerang gibi önce karşıdakilere, sonra da kendilerine yönelerek zarar verir.  Bu terör saldırıları ile bir taraftan Türkiye Suriye´deki kirli savaşın içine çekilmek istenirken, öbür taraftan da Suriye´deki kaos ortamının Türkiye´ye taşınması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu saldırılar; halklarımızın ortak kaderlerine, ortak geleceklerine ve bir arada ortak yaşamlarına yönelik sinsi bir tezgâhın ürünüdür.? denildi.

Bu saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve arkalarının biran önce tespit edilerek yeterli ve detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması istenen açıklamada, ayrıca saldırının istismar edilmeyerek, provakatif dil ve üsluptan uzak durarak sorumlu davranılması gerektiği ifade edildi. (İLKHA)