Mardin 1969 Spor’dan coşkulu şampiyonluk kutlaması

Mardin 1969 Spor, Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) TFF 3’üncü Lig’e çıkmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı. Şampiyonluk kutlamasına katılan Tıvorlu İsmail, sahne performansıyla taraftarları coşturdu.

Spor 24.04.2023 23:59:00 0
Mardin 1969 Spor’dan coşkulu şampiyonluk kutlaması

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan 12 takımın, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Play-Off oynamadan 3’üncü Lig’e yükselmek için Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı çağrı karşılık buldu. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) bu sezon 14 grupta 196 takım mücadele edecekti. Ancak yaşanan deprem felaketleri nedeniyle iki grupta maçlar oynanmadı. Bazı gruplarda ise takımlar ligden çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), grup maçları sonunda ligi ilk sırada bitiren 12 takımın Play-Off oynamadan doğrudan 3’üncü Lig’e yükselmesini kararlaştırdı. Bu kararla, grubunda ligi yenilgisiz olarak birinci sırada tamamlayıp şampiyon olan Mardin 1969 Spor, 1 yıl aradan sonra yeniden 3’üncü Lig’e yükselmiş oldu.

Mardin 1969 Spor, lig şampiyonluğu ve 3’üncü Lig’e çıkmasını, 19 Mayıs Stadyumu’nda kutladı. Kutlamaya Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, Milletvekili adayları Faruk Kılıç ile Mehmet Samsa, Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar, futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar katıldı. Şampiyonluk kutlamasına katılan ve Tıvorlu İsmail olarak tanınan İsmail Aşkan’ın konseri de büyük ilgi gördü. Sahneden atlayarak taraflarına arasına karışan Tıvorlu İsmail, stadyumda bulunanları doyasıya eğlendirdi.

VALİ DEMİRTAŞ: MARDİN’İMİZİN GÖZÜ AYDIN

Programda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Mardin 1969 Spor’u tebrik ederek, “Mardin’imizin gözü aydın, Bölgesel Amatör Lig’den 3’üncü Lig’e çıkmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu heyecanı yaşatan Mardin Spor yönetimine, taraftarına ve Mardinli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar şunları söyledi: ”

Sayın Valim, Saygıdeğer Kulüp Başkanları, İş insanlarımız, Kıymetli yönetim kurulu üyelerimizi Güzide basın mensupları ve Değerli taraftarlarımız: Sözlerime başlamadan önce sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, şampiyonluk kutlamamıza hoşgeldiniz diyorum.

Kırmızı lacivert armaya gönül veren çok kıymetli hemşerilerim geçtiğimiz sezon çok kötü bir şekilde 3. Ligten amatör lige indik. Herkes Mardin 1969 Spor amatör ligden çıkamaz diye düşünürken Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’ın öncülüğünde sayın Ekrem Sümer’in başkanlığında yeni yönetimimizi belirledik gerekli transferlerimizi yaparak yeni bir futbolcu grubuyla yeni teknik heyetimizle lige başladık. Ekrem Başkanımız oğlunun sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakmasıyla tekrar bir boşluk oluştu.

 

Mardin 1969 Spor sevdamız bizi yeni bir serüvene itti. Kaybedecek zamanımız olmadığı için görevi devraldık. Genç ve dinamik bir yönetim kurduk. Genç bir yönetici olarak başladığım Mardin 1969 Spor serüvenim başkan olarak yeni bir yol almış oldu.

 

 

Mardin 1969 Spora olan sevdam, bir sene önce hayal kırıklığı yaşayan çok cefakar taraftarımızın hüznü ve hayalleri olan gençlerinizin yarım kalan umutları beni daha da güçlü kıldı. Gecemizi gündüzümüze katarak futbolcu grubumuza en güzel imkan ve ortamı sağlayarak çok güzel bir aile ortamı kurduk.

 

Kocaman bir sezonu namağlup şampiyon bitirdik. Bu şampiyonlukta Başta emeği olan zor zamanımızda yanımızda olan Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a ana sponsorumuz Hacışakiroğulları Group Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kenan Duyan’a, Artuklu Belediyesine, Saygıdeğer Organize ve Sanayi Başkanvekilimiz Nasır Duyan’a Daire Başkanımız Cebrail Aslana ve tekstilciler derneği başkanımız Ahmet Azuna ve bize maddi ve manevi katkıda bulunan iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Play Off sürecinde bize çok ciddi destekleri olan Sayın Faruk Kılıç’a teşekkürlerimi iletiyorum.

 

 

 

Yine şampiyonluğun baş mimarları olan ve sürekli desteğini yanı başımda hissettiğim Başkan Yardımcımız Sayın Rıdvan Aktür’e Cevdet Uzunköprü hocam, teknik ekibine, futbolcu kardeşlerime ve bütün kulüp personelimize teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Sevgili katılımcılar: İki senede ligden düşüşü de yaşadık ve kimse bize inanmadığı bir dönemde zirveye çıkmayı da başararak şehrinizin en önemli marka değeri olan Mardinsporumuzu tekrar profesyonel lige çıkardık.

 

Bu saatten sonra sivil toplum kuruluşlarımızla iş insanlarımızla kedim kentimizin marka değeri Mardisporumuza daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Şehrimizin marka değeri olan Mardinsporumuzu hak ettiği yere taşımak için bütün küskünlükleri, kişisel hesapları, ideolojik düşünceleri bir tarafa bırakalım ve el birliğiyle çalışalım.

 

Ben Mardinspora hizmet etmekten mutluluk duyuyorum ve bu camianın bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbir şampiyonluğun güzel yollardan geçmediğini çok iyi biliyorum. Biz de meşakkatli yollardan geçerek bu şampiyonluğa ulaştık. Bugün sizlerle birlikte şampiyonluğumuzu doya doya kutlayıp yarından itibaren Mardinsporumuz için neler yapacağımızın planlara başlayacağımızı belirterek sözlerime son veriyorum.”