Mardin 1. Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında düzenlenen Mardin 1. Kitap Fuarına, vatandaş ve öğrencilerden yoğun ilgi.

Gündem 22.02.2024 09:22:00 0
Mardin 1. Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Mezopotamya’nın incisi, taşların ilmek ilmek işlendiği, dar sokakların geçmişi geleceğe fısıldadığı, kültür, sanat ve gastronomi şehri Mardin’de düzenlenen 1. Kitap Fuarı 3. gününde de yoğun ilgi gördü.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu, Mardin Kitap Fuarının 19-28 Şubat tarihler arasında 10 gün boyunca Artuklu Fuar Alanında devam edeceğini belirtti.

-20 BİN KİTAP HEDİYE EDİLECEK

Kitap fuarı hakkında bilgi veren Eroğlu, ‘‘Kitap fuarımız yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Artuklu Fuar Alanında 200 bin kitap, 125 yayınevi katılımı ile devam etmektedir. Kitap fuarımız devam ettiği süre içerisinde 20 söyleşi olacaktır. Fuarımıza katılan öğrenci ve vatandaşlar görevli arkadaşlarımıza isimlerini yazdırmak kaydıyla her gün 47 kitap çekilişine katılabilirler. Toplamda 20 bin kitabı vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize hediye edeceğiz.’’ dedi.

Fuarın yoğun katılım ile devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: ‘‘Mardinimiz medeniyetler şehri. Şehrimizde kitap fuarı ile ilgili daha önce bir talep gelmişti. Bizlerde bu talebi karşılamak için Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Artuklu Fuar Alanını oluşturup açılışını, kitap fuarıyla birlikte yaptık. 10 ilçemizden ve okullarımızdan her gün fuarımıza öğrencilerimizi taşıyoruz. Öğrencilerimizde kitap fuarını ziyaret edip kitaplarla bir araya gelip mutlu oluyorlar. Bu yoğunluğun son güne kadar süreceğini umuyoruz.’’

Vatandaşları fuara alanına davet eden Eroğlu, son olarak şunları dile getirdi: ‘‘Mardinli vatandaşlarımız için çok güzel bir kitap fuarı düzenledik. Bundan sonrası içinde Artuklu Fuar Alanında vatandaşlarımızın talep ettiği etkinlikleri burada yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızı hem bu fuarımıza hem de bundan sonraki etkinliklerimize de bekliyoruz.’’

-KATILIMCILARDAN TEŞEKKÜR

Öğretmen Kader Korkmaz, ‘‘Bu sene ilki gerçekleşiyor. Duyar duymaz çocuklarla da katılmak istiyorduk. Çok heyecanlıyız. Çocuklarda çok mutlular. Birçok yazar ile tanışıp kitaplarını imzalatma fırsatı buldular. Onlar için güzel bir hatıra oldu. Gelemeyen arkadaşları içinde üzüldüler. Arkadaşları için ‘Keşke bu anı tatsalardı’ dediler. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.’’ diye belirtti.

Ortaokul öğrencisi Arda Bayar, ‘‘Mardin’de ilk kez düzenleniyor. Şehrimiz için çok güzel ve yararlı bir kitap fuarı. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Ortaokul öğrencisi İsmail Burak Sertkaya, ‘‘Kitap fuarı gerçekten güzel bir yer. Çeşitli kitaplar mevcut. İnşallah daha fazla kitap fuarı olur da Usta Kalemleri görebiliriz. 4 tane kitap aldım. Öncelikle hepsini kendim okuyacağım. Sonra okullumuzda düzenlediğimiz kitap değişimi ile tüm arkadaşlarıma okutacağım.’’ dedi.  

Lise öğrencisi Hayrunisa Tutal, ‘‘Kitap fuarı bizim için büyük bir fırsat. Biz bu fırsatı değerlendirmek istedik. Öğretmenlerimiz ile beraber geldik. Kitap fuarından dolayı Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.’’ diye ifade etti. 
 


Anahtar Kelimeler: Mardin . Kitap Fuarına Yoğun