Mardin 2.Organize Sanayi Bölgesine Yatırımcılardan Yoğun Talep

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında 2.Organize Sanayi Bölgesinin istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Ekonomi 24.12.2020 13:45:00 0
Mardin 2.Organize Sanayi Bölgesine Yatırımcılardan Yoğun Talep

Kentin işsizlik sorununu ciddi oranda çözecek olan Gıda, Tekstil, Plastik, Makina, Kimya, Elektrik, Medikal ve Sağlık sektörlerinden fabrikaların kurulacağı 2.Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarda son doğru yaklaşıldı.

İstihdam ve ekonomiye ciddi katkı sağlayacak 2.Organize Sanayi Bölgesinin istişare toplantısı Vali Demirtaş’ın başkalığında Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Vali Demirtaş, elektrik çalışmalarında da sona doğru yaklaşıldığını söyledi.

Kısa sürede fabrikaların kurulması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Vali Demirtaş, “2.Organize Sanayi Bölgesini kentimize kazandırmak için tüm kurum kuruluşlarımız ile en hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Altyapı çalışmalarımız tamamlandı. Elektrik çalışmalarında da sona doğru yaklaşıldı. Sanayi alanımıza yatırımcılarımızın yoğun talepleri var. 170 yatırımcımız işletme kurmak başvuru da bulundu. Elektrik çalışmalarında bitirilmesinin ardından yatırımcılarımıza fabrikalarını kurulmaları için alan dağıtımlarını gerçekleştireceğiz. Kentimizde işsizliğin azaltılması için çalışmalarımıza tüm gücümüz ve gayretimizle devam ediyoruz.” dedi.

Toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk, 2. OSB Müdürü Mahmut Acar ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Abdulbaki Turğut katıldı.