Mardin Artuklu Üniversitesi EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Fuarında

HABER MERKEZİ

Gündem 29.09.2023 22:13:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Fuarında

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE-European Association for International Education) tarafından her yıl farklı bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen EAIE Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı’nın 33’üncüsü bu yıl 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlendi.


Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE, özellikle kurumsal anlamda yeni iş birlikleri kurmak ve eğitim faaliyetlerini tanıtarak uluslararası tanınırlık kazanmak hususunda üniversitelere büyük fayda sağlıyor.

Fuara MAÜ de Davetli Olarak Katıldı


EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Fuarına son dönemde uluslararası çalışmalarıyla adından söz ettiren Mardin Artuklu Üniversitesi de davetli olarak katılım sağladı. 


Fuara Mardin Artuklu Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Şanlı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi İrem Karamık Kaya katıldı. 
Fuarda yükseköğretimde kalite, yeni trendler, uluslararasılaşma, iş birliği ve benzeri konularla ilgili çalıştay, toplantı, seminerler ve networking etkinlikleri yer aldı.

 

Rektör Özcoşar: “Uluslararası Eğitim Çalışmalarımızı Artan Bir İvmeyle Sürdüreceğiz”


Bu yıl 33.sü düzenlenen EAIE Konferansının ve Eğitim Fuarının, yükseköğrenimin uluslararasılaştırılmasında uzmanlık, ağ oluşturma ve uluslararasılaşmada kaynak sağlamada önemli bir etkinlik olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, fuarda gerçekleştirdikleri işbirliği çalışmalarının üniversitelerinin uluslararasılaşma alanında artan bir ivmeyle devam eden çalışmalarına katkı sunacağını ifade etti.
Rektör Özcoşar, fuar süresince bir dizi görüşmeler de gerçekleştirerek uluslararası katılımcılara  Mardin ve Mardin Artuklu Üniversitesi ile ilgili bilgiler verdi.