Mardin Artuklu Üniversitesi Özbekistan üniversitesi ile protokol imzaladı

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Özbekistan Taşkent Devlet Ekonomi Üniversitesi arasında “Mevlana Değişim Programı” kapsamında eğitsel ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

Eğitim 29.01.2021 12:34:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Özbekistan üniversitesi ile protokol imzaladı

İki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programları gibi birçok alanda mutabakata varılan işbirliği protokolü, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Özbekistan Taşkent Devlet Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kongratbay Sharipov tarafından imzalandı.

Pandemiden ötürü çevrimiçi olarak gerçekleştirilen protokol imza görüşmesinde, protokolün iki üniversitenin araştırma kalitesini ve öğrenci başarısını tırmandıracağını belirterek konuşmalarına başlayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, şöyle dedi:

 “Özbekistan’dan bir üniversite ile yapacağımız protokolden ötürü sevinç duydum. İnşallah Rektör Prof. Dr. Kongratbay Sharipov’u ileriki süreçlerde burada misafir etme imkânı buluruz. Bugün imzaladığımız protokol gereği iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programlarının; iki üniversitenin araştırma kalitesi ile hem öğrenci başarısını hem de akademik başarısının artmasında bir etkisi olacağını düşünüyorum. Rektör Sharipov’a ve heyetine saygılarımı sunuyor, kendilerine protokol için teşekkür ediyorum.”

Taşkent’in zihin ve gönül dünyalarımızın kadim bir kenti olduğunu ifade eden Özcoşar, Taşkent’in bilimsel ve akademik geçmişinin coğrafyamızın bilim ve akademik kodlarını oluşturduğunu ve Mardin’in de benzeri bir yapısı olduğunu söyleyerek, iki şehri ortak bir zemin oluşturarak buluşturabilecek başarılı faaliyetler yürütülmesini temenni etti.

Türkiye’de birçok üniversite ile ortak çalıştıklarını belirten Özbekistan Taşkent Devlet Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kongratbay Sharipov, Mardin Artuklu Üniversitesi ile çalışmanın memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, “Türkiye gerek teknoloji gerekse diğer alanlarda oldukça ilerde. Bizler eminiz ki bu tür iş birliklerimiz ile hem teknolojik hem de ilmi alanda birbirimizden ziyadesi ile istifade ederek verimli bir çalışma sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın somut adımlarının en yakın zamanda atılacağının belirtildiği protokol görüşmesi, tarafların Mevlana Değişin Protokolünü imzalaması ile tamamlandı.