Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gündem 24.07.2023 14:01:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Gazeteciler ve Basın Bayramının, Türkiye'de sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlandığını belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar mesajında, sadece gerçeğin peşinde koşan ve bu gerçeklerden kamuoyunu haberdar etmeye çalışan gazetecilerin çalıştıkları basın kuruluşları aracılığıyla dün olduğu gibi bugün de doğru haberin kaynağı olduklarını ifade etti.

Haber verme vazifelerinin yanı sıra haberi doğru verme kaygılarıyla da toplumsal bir sorumluluğu da yerine getirmiş olan gazetecilerin vazifelerini yerinen getirirken zaman/mekan/mesai mefhumlarını gözetmediğini ifade eden Özcoşar, toplum için en büyük tehlikelerden olan dezenformasyona karşı doğru ve güvenilir habercilik anlayışına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

Rektör Özcoşar: Gazeteciler Olmazsa Doğrudan Haberimiz Olmaz

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama mesajını şu sözlerle sona erdirdi.

Gazeteciler ve Basın olmazsa haber olmaz.

Gazeteciler ve Basın olmazsa hiçbir şeyden haberimiz olmaz.

Gazeteciler ve Basın olmazsa kimsenin bizden haberi olmaz.

Bu vesileyle Özelde Mardin Basınımız olmak üzere yerel/bölgesel/ulusal bütün Basın Camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor her bir basın mensubumuza sağlıklı/mutlu/başarılı nice mesleki yıllar diliyorum.