Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi Toplandı

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Politika 16.04.2024 09:28:00 0
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi Toplandı

Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, kayyum yönetiminden kötü bir miras kaldığına dikkat çekerek, bu mirası devir alırken olabildiğince şeffaf bir yönetim anlayışı ile sorunları çözme iradesinini göstereceklerini dile getirdi.

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı belediye başkanlığı meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir’in başkanlık ettiği meclis toplantısında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, halkın iradesi ile burada bulunduklarını dile getirerek, “Bu ili temsil ediyoruz ve bu ilin temsilcileriyiz. Halkımıza karşı büyük bir sorumlulukla bu görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Bütün arkadaşlarıma her şeyden önce başarılar diliyorum. Elbette ki bizim amacımız bu halka hizmettir. Bu halkın sorunlarını çözecek bir iradeyi göstermektir. Bunun için varız. Biz halkın hizmetinde olan insanlarız. Bu halka hizmet edecek tüm görevlere talibiz. Elbette ki farklı partilerden meclisimiz oluşmaktadır. Önemli olan burada halkın talepleri doğrultusunda kendimizi hazırlamamız ve kararlarımızı bu yönde vermemiz gerekiyor. Burada her ne kadar siyasette farklı düşünceler oluşsa da yerel yönetimlerdeki meclisler olabildiğince birlikte çalışarak, birlikte üreterek, birlikte paylaşarak başarılı olma şansına sahip olur. İnanıyorum ki bu anlayış ile birlikte bu ilin sorunlarını çözümüne katkı sunarız. Bizim hedefimiz bu. Şapkamızı bir taraf bırakacağız. Önemli olan bu halka hizmeti gerçekleştirecek bir anlayışla bu ilimize, bu şehrimize yerel yönetimi anlayışını oluşturalım” dedi.

Eş Başkan Türk, kentin sorunlarının çok fazla olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: “Kayyum yönetiminden kötü miras bize kaldı. Biz burada bu mirası devir alırken olabildiğince şeffaf bir yönetim anlayışı ile sorunları çözme iradesini gösterecek bir mantık ile yaklaşalım. Sorunların çözümü konusunda birlikte kenetlenelim. Dünyanın her yerinde yerel yönetimler demokrasilerin önemli bir ayağıdır. Ama yerel yönetimleri çalıştırmayacak bir noktaya getirecek anlayış dünyanın hiçbir yerinde yok, ama maalesef bugün bunu yaşıyoruz. Bugün görüyoruz ki büyükşehire ait olan birçok mal mülk başka kurumlara devir edilerek adeta büyükşehir çalıştırılmayacak şekilde hareket edilmiştir. Biz inanıyoruz ki, ister iktidar partisinden olalım isterseniz muhalefet partisinden olalım bu halkın hizmet yerlerini başka yerlere devir etmek aslında hepimize büyük bir cezadır. Hepimizin bu konuda çok duyarlı olmamız gerekir. Ve böyle bir yönetim anlayışına karşı hep birlikte karşı çıkmamız gerekir. Tabi zaman içerisinde bütün bu sorunlarımızı gündemimize alacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı ile belediyeciliği yürütmeye çalışacağız.”

Eş Başkan Ahmet Türk’ün konuşmasından sonra meclis gündem maddelerine geçildi. Mecliste görev yapmak üzere Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşturulması için gündemler ele alındı. Buna göre, mecliste birinci Başkan Vekili oylamaya sunuldu. DEM Parti’in adayı olarak gösterilen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir, gizli yapılan oylamada birinci başkan vekilliğine oy çokluğuyla seçildi.

Mecliste ikinci başkan vekilliğine ise DEM Parti’nin adayı Neyaz Yıldız gizli yapılan oylamada ikinci başkan vekilliğine oy çokluğuyla seçildi.
Mecliste görülen bir diğer madde olan katip üyelerinin seçimde gizli oylamaya sunuldu. Meclis oylamasında DEM Parti’nin meclis üyeleri Berivan Bagı ve Ferhat İbrahimoğlu oy çokluğuyla seçildi.

Meclis toplantısı başka bir oturumda görüşülmek üzere sonlandırıldı.