Mardin Diplomasi Akademisinde 2. Faz Eğitimler Başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Gençlik Merkezinde Diplomasi Akademisinin 2. faz eğitimleri başladı. 2016 yılında kurulan diplomasi akademisi eğitimlerine devam ediyor.

Politika 28.03.2023 22:04:00 0
Mardin Diplomasi Akademisinde 2. Faz Eğitimler Başladı

 

Birçok farklı alanda eğitimler veren Mardin Diplomasi Akademisi 5.Dönem çalışmalarında 1.faz eğitimlerini tamamladıktan sonra 2. Faz eğitimlerine 130 aktif katılımcı ile başladı. Lise, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde olan 613 öğrencinin aktif katılımı ile başlayan diplomasi akademisi eğitimlerinde öğrencilerine Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Dijital Medya, Uluslararası Politika Okumaları, Kültür Sanat, Uluslararası Hukuk, Ekonomi Okumaları gibi farklı atölyelerde eğitimler veriliyor.

Atölyelerinin arasına Harita Atölyesi ve Sosyal Medya İçerik Atölyesi de eklendi. Bu eğitimlerde kurulan 8 atölyede katılımcıların medya ve dijital ortamlarda siyasi mekanizmaların ne şekilde işlediği, mekanizmaların hangi unsurlar ile şekillendiği, 1991 sonrası Türkiye, ABD, Rusya, AB, Çin ülkelerinin Asya, Avrupa- Balkanlar, Afrika ve Ortadoğu bölgeleri ile siyasal ekonomik ve kültürel ilişkilerinin incelenmesi, söz konusu ülkelerin bölgelere yönelik politikaların yansıması, teorik çerçeve, sorun ve çatışmaların analizi, kültürel anlamda insanların verdiği eserleri irdelemek, kıtaların bölgelerin siyasi-coğrafi yapısı incelenirken ayrıca kıta ve bölgelere yönelik dilsiz harita çalışması, dünyada kullanılan hukuk sistemlerinin hangileri olduğunu öğrenmeleri ve bu sistemlerin ortak yönleri ile ayrışan yönleri hakkında fikir sahibi olmaları, dahası hangi ülkelerin hangi hukuk sistemini temel aldığını ve kendi hukuk sistemine nasıl entegre ettiği, Ortadoğu, Afrika, Asya Balkanlar ve Avrupa Bölgeleri için haber analizi ve takibi, sosyal medya içeriği oluşturmak, bölgelerle alakalı bülten sayısı çıkarma, küresel ekonomiyi yorumlayabilme, ekonomik kalkınmada toplumsal ve ekonomik sistemlerin doğuşu ve gelişimi ile bu sistemlerin çağımız dünyasını nasıl şekillendirildiği üzerine eğitimler verilecektir ve ardından saha çalışması yapılacaktır.

Diplomasi akademisi öğrencilerin doğru okuma ve araştırma yapma, rapor yazma teknikleri, özgeçmiş oluşturma, öğrencilerin dünyayı yeniden yorumlayabilme, farklı bir perspektiften bakma olanağı sunma ve olaylar karşısında yeni çözümler üretebilmek gibi yeni yetilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Mardin Diplomasi Akademisinde eğitimler haziran ayına kadar devam edecektir.