Mardin Fosfatspor’da koronavirüs kabusu; yedek futbolcu kalmadı

Türkiye 3.lig 2. gurupta mücadele eden Fosfat Mardinspor’da 26 kişilik kadrosunda yapılan corona virüs testi pozitif çıkan futbolcu sayısı 13’e yükseldi.

Spor 1.12.2020 12:20:00 0
Mardin Fosfatspor’da koronavirüs kabusu; yedek futbolcu kalmadı

Ceyhanspor maçında sahaya çıkacak futbolcu kalmadı. Türkiye futbol liglerini adeta etkisi altına alan corona virüs Türkiye 3.lig 2. gurupta mücadele eden Fosfat Mardinspor’da etkiledi. Takımda mücadele eden 26 futbolcudan 13’ü coronaya yakalandı.

Fosfat Mardin spor Pazar günü deplasmanda oynayacağı Ceyhanspor maçına sahaya çıkaracak yedek futbolcusu kalmadı. 2 teknik direktör yardımcısı da corona olan kırmızı lacivertliler antrenmanları 10 futbolcu ile sürdürüyor. Ceyhan maçına sahaya çıkaracak futbolcu sayısı az olması nedeniyle kulüp idarecileri Ceyhanspor maçının ertelenmesi için Futbol federasyonuna başvurdu.

Takımda antrenmana çıkaracak futbolcu kalmadı

Fosfat Mardinspor teknik direktörü Cevat Uzunköprü, Corona yüzünden geçen hafta Fethiye maçı öncesi 8 futbolcuları Covit 19’a yakalandığını belirterek, bugünde 3 futbolcu 2 hoca olmak üzere şu ana kadar 13 futbolcumuz Covit 19 yakalandığını ve karantinaya alındığını söyledi.

26 kişilik kadroda 13 futbolcu coronaya yakalandığını belirten Uzunköprü,” Covit 19 yüzünden şu an kadro 13’e düştü. Ceyhanspor karşısında sahaya çıkacak sadece biri sakat 10 oyuncu kaldı. Maça yedek çıkaracak futbolcumuz bile kalmadı. Sadece yedek olarak 2 kalecimiz elimizde kaldı. Ceyhan maçı öncesi maçın ertelenmesi için Futbol Federasyona gerekli başvuruları yaptık. Maça çıkmamak için girişimlerde bulunduk. Şu anda 10 oyuncu ile antrenman yapıyoruz. 10 kişi ile Ceyhan’a gitmek istemiyoruz. Yarın ne olacağı belli değildir. Coronaya yakalanan futbolcularımız tamamı karantinaya alındı. Bütün kulüp çalışanları zor durumdadır. Takım olarak zor durumdayız. Taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz. Bu şehrin ileri gelenleri, iş adamları bu takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Destek olması gerekir” şeklinde konuştu.