Mardin Gazeteciler Cemiyet`i törenle açıldı

Mardin Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı. Törene il protokolü ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Gündem 14.11.2014 08:06:18 0
Mardin Gazeteciler Cemiyet`i törenle açıldı

Mardin Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı. 

Açılışa Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu KaymakamıSoner Karataşoğlu, Artuklu Belediye BaşkanıEmin Irmak, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kurum müdürleri, iş adamları, gazeteciler ve davetliler katıldı. Gelen misafirleri kapıda karşılayan Mardin Gazeteciler Cemiyeti BaşkanıMehmet Çelik, tebrikleri kabul etti.

Cemiyet binası açılışında bir konuşma yapanMardin Valisi Mustafa Taşkesen, halkın dertlerini kamuoyuna ilettiklerinden dolayı basın ve medyanın kıymetli ve değerli olduğunu söyledi. Göreve başladığı günde bir prensipler silsilesi yayınladığını belirten Vali Taşkesen, ”Bunların en önemli maddesi `Halkın iştirak etmediği hiç teşebbüs ve girişim muvaffak olmaz` mealinde bir madde yer alıyordu. Halkın, gerek yönetime, gerek eylemlere teker teker katılamayacağı için sesini duyurabilmesinin en önemli yolu basın ve medyadır. Bu açıdan halkın dertlerini sıkıntılarını bu yolla bize iletmelerinin öneminden dolayı basın ve medyanın kıymeti ve değeri anlaşılmış oluyor. Çağımız artık devlet idare çağı değil çağımız artık sivil toplum çağıdır. Artık devletten çok sivil toplum kuruluşları öne geçmiş oluyor. Gazetecilerin sivil toplum kuruluşu olarak değerlendirecek olursak bu binanın açılışı bizim için önem arz ediyor. Mardin Gazeteciler Derneği’ne attıkları bu adım için tebrik ediyorum.” dedi

Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ise “Mardin`de zor şartlar altında görev yaptıklarını ve güçlenmek içinde bir çatı altında toplanarak cemiyet kurduklarını söyledi.

Çelik “ Gazeteciler olarak zor bir görevin sahibiyiz. Biz gazetecilerin bir siyasi görüşü vardır ve bunu evden çıkarken kapının arkasında bırakarak çıkarız. Bugün hala ülkemizde yaptıkları haberden dolayı tutuklanan meslaktaşlarımız var. Bir ülkede basın ve medya ne kadar özgürse o halk  o kadar demokrat ve insanlarıda özgürdür.”dedi 

Cemiyet binasının açılış kurdelesi kesildikten sonra gelen misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

TAŞKESEN, YAPI FUARINA DESTEK İSTEDİ

Açılışın ardından Mardin Valisi Mustafa TaşkesenMardin OSB ve Kızıltepe Ticaret Odası ile Ticaret Borsaları desteği ile Zümrüt Fuarcılık tarafından 20-23 Kasım tarihleri arasında açılacak Yapı Grubu İnşaat Tadilatı Fuarı’na ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Mardin’de 20-23 Kasım tarihleri arasında yapılacak Yapı Grubu İnşaat Tadilatı Fuarı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, fuarın 6-7 Ekim olaylarının getirmiş olduğu tedirginlik bulutlarını dağıtacağını söyledi.

Yapı Grubu İnşaat Tadilatı Fuarı’nın 6-7 Ekin olaylarının getirmiş olduğu tedirginliği kaldırılmasına katkı sağlayacağını dile getiren Taşkesen, fuarı düzenleyen ve katkı sunanlara teşekkür etti. Yapı Grubu’nda bulunan iş adamlarını destek vermeye çağıran Taşkesen, “Bu fuar, normal bir etkinliğin dışında bir etkinlik olacaktır. Bu etkinliği, hepimizin üzerindeki kasvet ve tedirginlik bulutlarını dağıtacak bir faaliyet olarak değerlendirmek gerekir" dedi.