Mardin Gençlik Sorunları Çalıştayı düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Diplomasi Akademisi tarafından ‘Mardin Gençlik Sorunları Çalıştayı’ düzenlendi.

Eğitim 31.08.2023 13:52:00 0
Mardin Gençlik Sorunları Çalıştayı düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi bünyesinde eğitimlerine devam ettiği Diplomasi Akademisi tarafından, Gençlik Merkezinde 2 gün süren Mardin Gençlik Sorunları Çalıştayı düzenledi.

Gençlerin sorunlarına ışık tutmak ve çözüm önerileri üretmek adına düzenlenen Çalıştay da, Mardin özelindeki sorunlar başta olmak üzere 6 başlık altında kurulan komiteler sorunları dile getirdi.

Eğitim ve Kariyer Komitesi, Ekonomi ve İstihdam Komitesi, Kent Hakkı ve Yönetime Katılım Komitesi, Kültür, Sanat ve Spor Erişebilirliği Komitesi, Psiko-Sosyal Farkındalık Komitesi ve
Sivil Toplum Erişilebilirliği Komitesi olarak belirlendi.

Komitelerde, bir koordinatör ve 10 katılımcı genç ile sorun ve çözüm önerileri ele alındı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda komitelerin tespit ve önerileri raporlaştırdıktan sonra çalışmaları 29 Ağustos da tamamladı.  Çalıştayda gençlerin belirlediği sorun ve çözüm önerileri çerçevesinde raporlar hazırlanarak ilgili kurumlara aktarılacak.