Mardin İl Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı

Mardin Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen ve dün açılışı yapılan Mardin tanıtım günleri fuarında Mardin 1969 Spor ve Kızıltepe Belediyesinin açtığı standa ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

Gündem 26.01.2024 14:38:00 0
Mardin İl Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı

Medeniyetin beşiği, Mezopotamya’nın incisi, Dinlerin ve Dillerin ve Medeniyetler şehri Mardin’in tanıtım için İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİN FED) ve Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda yapılan ve Mardin’in kültür ve yöresel zenginliklerinin yer aldığı 2. Mardin Tanıtım ve Dayanışma Günleri, İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminal etkinlik alanında başladı. Mardin’in tüm ilçelerinin yer aldığı fuar alanında açılan stantlara vatandaşlar akın ediyor.

MARDİN 1969 SPOR STANDINA YOĞUN İLGİ

Etkinlikte Mardin 1969 Spor standı da adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Mardin Milletvekili Faruk Kılıç,  İstanbul Valisi Abdullah Gül, bir çok siyasetçi, iş insanı ve vatandaşlar Mardin 1969 Spor standını ziyaret ederek takıma ligde başarı dileklerini  iletti. Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar, “Şehrimizin en önemli marka değeri olan Mardin 1969 Sporumuzun tanıtımını burada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşehrilerimizin yoğun ilgisi bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.” dedi.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Abdullah Şahin’in organizasyon ve desteği ile İstanbul Mardin tanıtım günleri fuarında yerini alan Kızıltepe Belediyesi, başkan yardımcısı Mehmet Hadi Gökdemir ve beraberindeki ekibin ilçeyi en iyi şekilde tanıtmak için harcadığı yoğun çabası ile ziyaretçilerin en çok ziyaret edilen stant oldu.

KIZILTEPE ULU CAMİ MAKETİ STANDI SÜSLÜYOR

 

Kızıltepe Ulu Cami Maketi ile kurulan Kızıltepe Belediyesi standında Kadın merkezlerinin ve Halk eğitim Merkezinin el emeği ürünler ile telkari gümüşleri sergilenirken, konuklara yöreye özgü Mırra (Acı Kahve) ve Kızıltepe ovasında yetişen Buğdaydan yapılan Bulgur ile tescilli Kızıltepe Mercimeğinden yapılan yemek çeşitleri ziyaretçilere ikram ediliyor.

İSTANBUL VALİSİ GÜL İLE MİLLETVEKİLİ KILIÇ ZİYARETÇİLERE BULGUR YEMEĞİ DAĞITTI

 

Kızıltepe’nin tanınmış yemek ustalarından Hikmet Ölçer ve ekibinin hazırladığı Kızıltepe’ye özgü Bulgur ve Mercimekten yapılan yemek çeşitleri ikramları tadmak için fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösteriyor.

Açılışın ardından Kızıltepe Belediyesi standını ziyaret eden İstanbul Valisi Davut Gül ile Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın, Belediye başkan yardımcısı Mehmet Hadi Gökdemir ile birlikte Kızıltepe bulgurundan ve Mercimeğinden yapılan yemekleri ziyaretçilere ikram ettiler.

İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminal etkinlik alanında başlayan Mardin Tanıtım ve Dayanışma Günleri 25-28 Ocak tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.