Mardin milletvekilleri MESOB`u ziyaret etti

Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ ve beraberindeki heyetle Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği`ni (MESOB) ziyaret ederek Mardin`de yaşanan olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Gündem 13.10.2014 12:52:40 0
Mardin milletvekilleri MESOB`u ziyaret etti

Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ ve beraberindeki heyetle Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’ni (MESOB) ziyaret ettiler.

Toplantıda konuşan Muammer Güler, IŞİD tarafından Suriye’nin Ayn El Arap (Kobani) bölgesine saldırılması sonucu Mardin genelinde yaşanan olayların hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Yaşanan bu olayların hiçbir soruna çözüm olmayacağını ve hiç kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Güler, “Bu olayların en çok esnafımıza zarar vermektedir. Tüm hemşehrilerimi itidalli olmaya davet ediyorum. Çözüm sürecinin en iyi şekilde sonlandırılmasını bekliyoruz. Özellikle son 2 yıldır bu bölgedeki huzur ve güven ortamının insanlarımıza neler kazandırdığını çok iyi biliyoruz. Çözüm süreci mutlaka başarı ile sona erdirilmelidir.” dedi.

Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise “Özellikle gençlerimizi çocuklarımızı bu konuda olayların içine çekmek isteyen provokatörler de vardır. Bunların içerisinde yabancı provokatörlerin olduğu da tespit edilmiştir. Türkiye Koalisyon ile her türlü bağını sürdürmektedir. Azımsanmayacak bir yardım ve destek söz konusudur. Çözüm sürecinin başarılı olmaması için gurupların ekmeğine yağ sürmemeliyiz." diye konuştu.

Gönül Bekim Şahkulubey, şiddet olayların Mardin`in parlayan imajını zedelediğini bir daha böyle olayların tekrarlanmamasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

MESOB Başkanı Doğan Gazan ise “Meydana gelen sokak olayları sonrasında özellikle ilçelerimizde büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken yine en büyük zararı bölge esnafımız gördü. Yılda bir milyon turist ağırlayan Mardin de provokasyonlardan etkilenen iller arasında. Normal şartlarda Kasım ayına kadar yüzde 100 doluluk oranıyla çalışan Mardin’in butik evleri ve oteller boşaldı. Bu gibi provokasyonlarla 10 yıllık çabamız bir hafta içinde bitebiliyor. Esnafımızın yaralarının sarılması için devletimizden destek bekliyoruz.” dedi.