Mardin modern kampüsüne kavuşuyor

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kampüsünde yapılacak Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu” ihalesi yapıldı.

Eğitim 12.02.2015 08:23:20 0
Mardin modern kampüsüne kavuşuyor

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin başlattığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde ivme kazanan Kampüs yapılanması bölgenin ve üniversitenin ihtiyaçlarını karşılayacak ‘Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’  inşaatı da dahil edildi.

Bölge halkının ve Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri çevre tanzimi ile birlikte 15 bin 600 metre karelik alana inşa edilecek ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ ihalesi Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüs Yerleşkesinde yapıldı.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun 25 metre boyunda, 12.5 metre eninde, 2 metre derinliğinde ve 5 kulvarlı olarak, bölgenin en iyileri arasında yer alacak.

Artuklu Üniversitesi’nin akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel, estetik anlamda da Mardin’e atkılarının sürdüğünü belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; “Her kesimin spor yapmasına katkı sunacak tesisin yapımı için çalışmaları başlattık, bu tesisin üniversiteye farklı bir sosyal aktivite katacağını umuyoruz.” dedi.

Yakın zamanda faaliyete geçeceğini de belirten Rektör Ağırakça; “hizmet bayrağını devraldığımız günden itibaren tüm birimlerimiz ile birlikte büyük bir özveri ve gayretle birçok sorunu kalıcı olarak çözmenin ve Üniversitemize yeni değerler katmanın gayreti içindeyiz. Yapımı devam eden Kampüs Yerleşkesinin eksiklerinin giderilmesi konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

Sağlıklı yaşamaya katkı sağlayacak tesis, bodrum ve zemin katlarla birlikte 3 katlı tasarlanan 5000metre karelik kapalı bina alanı ile 15 bin 600 metre karelik alan üzerinde inşa edilecek. Tesiste ayrıca; sauna, masaj salonu, fitness salonu, buhar odası, soyunma odaları, kafeterya, 286metre kare büyüklüğünde salon ebatları ayarlanabilen çok amaçlı seminer odaları ve VIP izleme solonu ile birlikte 500 kişilik seyirci tribünü de yer alacak.