Mardin oda ve borsaları Nusaybin kaymakamını ziyaret etti

Mardin İli ve İlçeleri Odaları ile Borsaları, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı’na makamında ziyaret etti.

Gündem 23.10.2021 09:43:00 0
Mardin oda ve borsaları Nusaybin kaymakamını ziyaret etti

Yapılan ziyarette Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dündar, Genel Sekreteri Abdulkadir Güneş; Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Genel Sekreteri Abdulkadir Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (vekalet), Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dündar, Genel Sekreteri Ahmet Aslan, Akreditasyon Sorumlusu Ferhat Dündar; Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Genel Sekreteri Abdullah Dal, Akreditasyon Sorumlusu Ercan Çelik; TOBB/TEPAV, Mardin İli/İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci katılım sağladı.

Nezaket amaçlı gerçekleştirilen toplantıda bölgesel kalkınmaya ilişkin hususlar da müzakere edildi.

Ziyarette oda ve borsaların Mardin’e ilişkin projeleri hakkında yapılan bilgilendirmelerde şu ifadelere yer verildi:

 

“Nusaybin Ticaret Borsası öncülüğünde Mardin İli/İlçeleri Odaları/Borsaları alternatif ürün olarak yer fıstığı için gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi sundu. Belirlenen pilot bir bölgede deneme üretimi yapılması planlandığı ifade edildi. Zeytin vb. alternatif ürünlerin de bu kapsamda değerlendirilebileceği müzakere edildi.

Bölgesel kalkınma amacıyla “Yerel Sınaî Ürünlerin Promosyonu” hususunda oluşturulacak inisiyatife destek talep edildi. Bir kamu kuruluşu olarak Kaymakamlığın da bu platformda yer almasının önemi vurgulandı.

AB Yeşil Mutabakatına dair işbirliği teklifinde bulunuldu. Bu çerçevede gerçekleştirilecek çalışmalara Nusaybin ölçeğinde kamusal desteğin verilmesinin başarılı faaliyetler icra edilmesinde önem taşıdığı dile getirildi.

Özelde Nusaybin’in bazı sorunları da ele alındı. Bu çerçevede; sulama kanallarının ıslahı, İpekyolu’nun yapısal sorunlarının giderilmesi, sınır kapısının faaliyete açılması ve tarihî-turistik zenginliklerin uygun biçimde değerlendirilmesi hususları ayrıntılı biçimde müzakere edildi.”

Kaymakam Kayabaşı, Nusaybin’in başta istihdam ve yatırım yönleri olmak üzere ekonomik alandaki gelişimine dair her türlü işbirliğini gerçekleştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Oda ve Borsalar da bölgesel kalkınma kapsamında ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği seviyesini artan derecede sürdürme niyetinde olduklarını yinelediler.