Mardin oda/borsa müşterek proje ekibi e-ticaret kapasitesini artırmayı hedefliyor

Mardin ve İlçeleri Oda/Borsa Müşterek Proje Ekibi “kurumsal kapasiteyi geliştirme” amaçlı faaliyetlerini sürdürüyor.

Ekonomi 24.06.2021 14:19:00 0
Mardin oda/borsa müşterek proje ekibi e-ticaret kapasitesini artırmayı hedefliyor

Konuya ilişkin Kızıltepe Ticaret Borsası tarafından yapılan bilgilendirmede üyelerin e-ticaret sistemine entegrasyonuna yönelik projelere hazırlık çalışmalarının ele alındığı yeni bir toplantı düzenlendiği bildirildi.

Elektronik ortamda yapılan toplantıya Kızıltepe Ticaret Borsası (KTB) Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert; Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Akreditasyon Sorumlusu Ferhat Dündar; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Akreditasyon Sorumlusu Mehmet Emin Duyan, Elif İlhan; Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Genel Sekreteri Abdullah Dal, Akreditasyon Sorumlusu Ercan Çelik; Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Akreditasyon Sorumlusu İlhan Özmen; TOBB/TEPAV, Mardin İli/İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci katıldı.

Toplantıda e-ticaret sistemini kullanan üyelerin tespiti, e-ticaret sistemine entegrasyona ilişkin yol haritasının ortaya konması, e-ticaret entegrasyon sistemine dair proje ön hazırlıkları, TOBB Akıllı KOBİ Platformu, Mardin Oda/Borsa ve MAÜ işbirliğiyle e-akademi platformu oluşturulması, Kadın ve Genç Girişimcilerle potansiyel işbirliği imkânları gibi gündem maddeleri konuşularak ele alındı.

 

Öte yandan ekip üyeleri, üyelerin e-ticaret sistemine entegrasyonuna ilişkin bir proje hazırlanmasının gereğine dikkat çekerek birtakım ön hazırlıklar yapılması ve başta kalkınma ajansı olmak üzere ilgili kurumlarla iletişime geçilerek işbirlikleri yapılması kararlaştırıldı.

Bu amaçla e-ticaret hizmet sağlayıcılarıyla görüşülmesi ve teknik bilgi desteği sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, e-ticaret sitemine entegrasyon kapsamında TOBB’un Akıllı KOBİ Platformu altyapısından da faydalanılması öngörüldü.