Mardin Tabip Odası Başkanı Binbaş’dan anjiyografi açıklaması

Mardin Tabip Odası Başkanı (MTOB) Dr. Volkan Binbaş, Kızıltepe Devlet Hastanesinde açılacak anjiyografi ünitesinin Mardin Devlet Hastanesindeki hasta yoğunluğunu azaltacağını söyledi.

Sağlık 13.11.2020 08:42:00 0
Mardin Tabip Odası Başkanı Binbaş’dan anjiyografi açıklaması

Mardin’in Kızıltepe devlet hastanesinde anjiyografi ünitesinin olmaması sebebiyle vatandaşların verdiği tepkiden sonra MTBO Başkanı Dr. Volkan Binbaş, anjiyografi ünitesi ile ilgili olarak Mardingzt.com internet sitesine açıklamalarda bulundu. 

Anjiyografi ünitesinin öneminden bahseden Dr. Binbaş, “Anjiyografi kalp damarlarında daralma ve tıkanıklık durumlarında kalp damarlarının görüntülenmesi ve gerekirse darlık ve tıkanıklıklarının çeşitli tıbbi tekniklerle giderilmesi işlemine verilen addır. Yani bu tıbbi işlem tanı ve tedavi amacıyla yapılmaktadır. Bir hastanede anjiyografi ünitesi açılabilmesi için yeterli tıbbi donanım ve 24 saat süreyle hizmet verebilecek yeterli sayıda tıbbi personel (kardiyoloji uzmanı, kalp damar cerrahisi uzmanı, eğitim almış yardımcı sağlık çalışanı vb.) gereklidir.” dedi.

“Hastalarımıza daha hızlı hizmet verilebilmesi sağlanmış olacaktır”

Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kurulacak bir anjiyografi ünitesinin Mardin Devlet Hastanesi’ndeki hasta yükünü de azaltacağını kaydeden Binbaş,  “Mardin’de hali hazırda sadece Mardin Devlet Hastanesi bu olanaklara sahiptir. Kentimizin nüfus yoğunluğunun bir milyona yaklaştığı düşünüldüğünde ülkenin bazı illerinin toplam nüfusundan daha fazla insanımızın yaşadığı en büyük ilçemiz olan Kızıltepe’ye hizmet veren Kızıltepe Devlet Hastanesinde anjiyografi ünitesinin açılması yerinde olacaktır. Böyle bir durumda Mardin Devlet Hastanesi anjiyografi ünitesindeki hasta yoğunluğu azaltılıp hastalarımıza daha hızlı hizmet verilebilmesi sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.

Binbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Anjiyografi ünitesinin verimli hizmet verebilmesi için sağlık personelinin sürekliliği en önemli konudur. Bu sağlanmadan sadece tıbbi donanımla olacak iş değil. Yereldeki sağlık yöneticilerinin sağlık bakanlığıyla koordinasyon içinde bu gereksinimi karşılayacak çabaları olacağını düşünüyoruz.”