Mardin Ticaret ve Sanayi Odası adayı Çelik’ten GAP açıklaması

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Hatip Çelik, çiftçilerin yıllardır yolunu gözlediği GAP’ın Mardin Ovasına ulaşması için çalışacaklarını söyledi.

Ekonomi 29.09.2022 09:27:00 0
Mardin Ticaret ve Sanayi Odası adayı Çelik’ten GAP açıklaması

Türkiye’nin batısında bir çok dev proje bitirilirken Mardin çiftçisinin 50 yıldan beridir bitirilmesini beklediği GAP bir türlü bitirilemedi. GAP sulama kanallarının bitirilmesiyle bölgenin önemli bir bölümünün elektrikle yeraltından çekilen su yerine kanallardan sulama yapacak. Çiftçi hem daha az elektrik tüketmiş olacak hem de yer altı suları kullanımı da azalacak.

“GAP suyunun bir an önce Mardin’e gelmesi için elimizden geleni yapacağız”

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Hatip Çelik, üreticinin yıllardan beridir beklediği proje ili ilgili açıklamada bulundu. Çelik, “GAP suyunun bir an önce Mardin’e gelmesi için elimizden geleni yapacağız ve sıkı bir takip sağlayacağız. Tarımda, katma değerli üretim ve uluslararası pazara daha geniş bir yelpazede açılabilmek için teknik destek ve altyapı yatırımları gerekmektedir. Bu kapsamda Gıda İhtisas OSB’ye ihtiyaç vardır ve bunun için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacağız.” dedi.