Mardin Valiliği açıkladı! Çiftçilere ‘zirai don’ uyarısı

Mardin Valiliği, 29 Mart tarihinden itibaren görülmesi beklenen don riskine karşı çiftçileri uyardı.

Gündem 28.03.2023 09:10:00 0
Mardin Valiliği açıkladı! Çiftçilere ‘zirai don’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, Türkiye bugünden itibaren salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Hava sıcaklıkları 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek, soğuk havayla yağışlar, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek.

Çarşamba, perşembe ve cuma günleri ise ülkenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgar, salı günü kuzey, iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

 

VALİLİK UYARDI

Valilik, kentte beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerde bulunanları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte 29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren bölgemizde hafif zirai don beklenmektedir. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalıdır.”