Mardin Valiliği her türlü etkinliği 7 günlüğüne tamamen yasakladı!

Mardin Valiliği, kent genelinde izni alınanlar haricindeki tüm eylem ve etkinliklerin 7 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Gündem 13.10.2023 14:52:00 0
Mardin Valiliği her türlü etkinliği 7 günlüğüne tamamen yasakladı!

Valilik tarafından yapılan ve başta tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı olmak üzere 7 gün süre ile yasaklandığı belirtilen yasaklama açıklama şu şekilde:

13.10.2023 Yasaklama Kararı

PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden sıklıkla çağrı amaçlı provokatif paylaşımların yapıldığı, örgütün talimatları doğrultusunda İlimiz başta olmak üzere ülke genelinde kanunsuz eyleme dönüşen basın açıklamaları gibi birçok faaliyetlerin gerçekleştiği, belirtilen faaliyetlerle halkın başlatılan eylemlere katılımını artırıp kaybedilen halk desteğini yeniden kazanmak suretiyle eylemselliğin tabana yayılmasının amaçlandığı ve yapılan legal görünümlü etkinlikler aracılığıyla kolluk görevlileri ile karşı karşıya kalmayı bir tercih olarak kullanmak suretiyle örgütün şehir alanında varlığını gösterme taktiğinin şehirde yaşayan vatandaşlar üzerinde uygulanmaya çalışıldığı görülmektedir.

“ PKK/KCK terör örgütünün talimatlarını basın-yayın organları aracılığıyla aktarmak suretiyle örgüte taban kazandırmaya çalışan ve örgüte müzahir yayınlarıyla bilinen” ANF ve bu yayın organının yayınlarını (dolayısıyla da talimatlarını) takip eden zaman diliminde “paralel kapsamda yayın yapmakta olan ve terör örgütüne müzahir oluşumların gün içi faaliyetlerini duyurularak destek bulmasını ve tabanlarının haberdar olmasını sağlamak amacıyla gündemde tutarak yayınlanmasını sağlayan” açık kaynaklar başta olmak üzere; Açık kaynaklarda yapılan araştırmalarda ve elde edilen istihbari bilgilerde; PKK/KCK’ ya müzahir ANF NEWS isimli haber kanalının internet adresi olduğu değerlendirilen https://fıratnews.com/kurdistan/saliha-aydeniz-turk-devleti-hastane-ve-cami-bombaladi sivilleri katletti-189153 sayılı URL adresinde 11.10.2023 günü yayınlanan haber metninde; “Demokratik Bölgeler Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Özgür Kadın Hareketi ile Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu; Türk Devleti’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ ye yönelik işgal saldırılarına dair açıklamalar yaptı. Bu saldırıların IŞİD saldırılarından farkı yoktur bu saldırılar insanlık suçudur. Rojava ağır ambargonun altındadır. Bu ambargolar kaldırılmalıdır. Büyük bir irade ile Kobani’yi sahiplendik Rojava’ya da sahip çıkacağız çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” PKK/KCK’ ya müzahir Yeni Özgür Politika isimli haber kanalının internet adresi olduğu değerlendirilen https://www.ozgurpolitika.com/haberi-rojavanin-statusu-hedefte-182156 sayılı URL adresinde 11.10.2023 günü yayınlanan Rojava’nın statüsü hedefte konulu haber metninde; “Türk Devleti’nin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları 4 Ekim’ den bu yana aralıksız sürüyor. Hakan FİDAN’ ın doğrudan hedef göstermesinin ardından elektrik ve su istasyonları, camiler, okullar, hastaneler, evler ve yurttaşlar ayrım gözetmeksizin bombalanıyor. Kuzey-Doğu Suriye’ de halklar saldırılara karşı direniyor. Bu direnişi sahiplenmek önemlidir, sonuna kadar direneceğiz, kimse bizden saldırılara karşı tahammül etmemizi bekleyemez, direnmekten başka seçeneğimiz yok, direnişimizi sahiplenin ” şeklinde paylaşımların yapıldığı görülmüştür.

Bu eylemlerin konusu ve içeriği itibari ile kamu düzeni ve güvenliği üzerinde olumsuz etki yaratabileceği, toplumun refah huzur ve mutluluğu ile bağdaşmayacak şekilde hayatın doğal akışını etkileyerek yaşamı çekilmez hale getirebileceği, terör örgütlerinin bu eylemler sırasında karşıt görüşlü kişi ve gruplara yönelik canlı bomba, suikast, silahlı saldırı vb. eylemler yapabileceği göz önünde bulundurulduğunda; başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi şekilde bozacak olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda; Anayasa’nın 26. Maddesinde; “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, televizyon, radyo, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir. Anayasamızda ve diğer kanunlarda belirtilen; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi hükümleri gereğince; İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek; Resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan programları kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler ve Valiliğimize başvuru yapılarak, izin verilenler hariç tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı (Spor Salonu, Düğün Salonu, Kültür Merkezi vb.) ile protesto eylemi, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, miting, çadır kurma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, şenlik, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, kermes, yardım toplama faaliyetleri konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, drone-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin Mardin il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde her türlü eylem/etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri hükmü gereğince 13.10.2023 Cuma günü saat: 00.01’den itibaren 19.10.2023 Perşembe günü saat: 24.00’e kadar 7 (Yedi) gün süre ile YASAKLANMIŞTIR, her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve kamera vb. araçlarla kayıt altına alınacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.