Mardin Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

Mardin Valiliği, kendilerini özel kalem personeli olarak tanıtan bazı şahısların, Vali Mahmut Demirtaş’ın ismini kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Gündem 24.05.2022 11:01:00 0
Mardin Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Bazı şahısların Mardin Özel Kalem Personeli olarak kendini tanıtarak, Valimiz adına aradığını söyleyerek çeşitli gerekçelerle valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

Mardin Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumunun; iş adamlarından ve hayırseverlerimizden telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi kesinlikle bulunmamaktadır.

Sayın Valimizin yanı sıra herhangi bir kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon ve benzeri yöntemlerle “yardım” adı altında para toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın, Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğünün 0482 212 3741 numaralı telefonuna veya 112 Acil Çağrı Merkezine (İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı) ihbarda bulunması önemle rica olunur.” denildi.