Mardin Valiliği'nden dolandırıcılık uyarısı

Mardin Valiliği, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın ismini kullanarak bağış ve yardım talebinde bulunarak dolandırıcılık yapmaya çalışan şahıslar hakkında vatandaşı uyardı.

Asayiş 9.01.2023 16:21:00 0
Mardin Valiliği

Yapılan açıklama şu şekilde: “Bazı şahısların, Valimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Mahmut Demirtaş, Genel Sekterimiz Murat Süzen ve Büyükşehir Belediyesi adına aradığını söyleyerek, çeşitli gerekçelerle valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para yardımı talebinde bulundukları ve bu şekilde dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

Mardin Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumunun; iş adamlarından ve hayırseverlerimizden telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi kesinlikle bulunmamaktadır.

Sayın Valimizin yanı sıra herhangi bir kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon ve benzeri yöntemlerle “yardım” adı altında para toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın, 112 Acil Çağrı Merkezi (İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı) üzerinden ihbarda bulunması önemle rica olunur.”