Mardin Valisi Akkoyun: Bu takımı her bir Mardinlinin desteklemesi gerekiyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Akkoyun, Mardin 1969 Spor’un düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Burada konuşan Vali Akkoyun, “Mardin’de yaşayan her vatandaşımızın bu takıma sahip çıkması gerekiyor.” dedi.

Spor 7.12.2023 14:58:00 0
Mardin Valisi Akkoyun: Bu takımı her bir Mardinlinin desteklemesi gerekiyor

Yay Grand Otel’de düzenlenen etkinliğe Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun,  Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, teknik heyet, futbolcular ve kulüp personeli katıldı.

 

“Mücadelenizi yürekten tebrik ediyorum”

Mardin 1969 Sporlu futbolcuların sahada gösterdiği mücadeleden dolayı mutlu olduğunu vurgulayan  Vali Tuncay Akkoyun, “Gerçekten de Mardin 1969 Spor mücadele gücü çok yüksek, maçı hiçbir zaman bırakmıyor. Bazen futbolda her şey  istendiği gibi gitmeye biliyor ama son saniyelere kadar direnci  gösterdiğiniz için bu mücadelenizi yürekten tebrik ediyorum. İnşallah bu gayret sezon sonuna kadar devam edecek.” açıklamasını yaptı.

“Hep birlikte inşallah Mardin 1969 Sporumuzu hak ettiği yere getirelim”

Mardin 1969 Spor’un bulunduğu yeri hak etmediğini vurgulayan Akkoyun, “Her biriniz üst ligleri hak eden, ona layık futbolcu kardeşlerimizsiniz. Hep birlikte inşallah Mardin 1969 Sporumuzu hak ettiği yere getirelim. Bu şehrin tahinde ismi altın harflerle yazılan futbolcu kardeşlerimiz olun. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni stadın yapılması talimatını verdi. Biz inşallah ocak ayı gibi yeni stadımızın ihalesini yapmayı planlıyoruz. 1 buçuk iki ay sonra da inşasına başlıyoruz. Yeni stadımızın resmini sosyal medyada paylaştık. UEFA, dünya standartlarında bir stat yapıyoruz. 15 bin seyirci kapasiteli, modern sadece futbolun oynanan değil bir çok  alanlarıyla bir yaşam alanı yapıyoruz. Bu Mardinsporun bir kademe yükselmesi demek. Bu sene takımı ikinci lige çıkaralım seneye birinci lige çıkaralım ve bu takım bu stattaki birin lig takımlarla mücadele eden bir takım olsun. Siz değerli kardeşlerimin eseri olarak bu takım bu statta maçlarını oynasın. Yönetim, başkan, teknik heyet başarıya inanıyor. Ama bu başarının baş mimarı siz futbolcularsınız. Sahadaki kahramanlar sizlersiniz. Bizler hep arka tarafta sizlere destek veren kişiler olacağız, sahadaki kahramanlar sizlersiniz.” şeklinde konuştu.

“Mardin’de yaşayan her vatandaşımızın bu takıma sahip çıkması gerekiyor”

Her zaman takımın yanında olduklarını kaydeden Akkoyun, “Bu takımı her bir Mardinlinin desteklemesi gerekiyor. Hem maddi hem de manevi olarak destekleyerek, formasını alarak, maçına giderek Mardin’de yaşayan her vatandaşımızın bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Bizler her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Ama siz başarı yolculuğunda sahada sadece futbol düşünerek, takımı sıkıntıya sokacak hareketlerden kaçınarak Mardin’in kültürüne, medeniyetine yakışan futbolumuzu lütfen oynayalım. Yenseniz de yenilseniz de bizler yanınızdayız. ” ifadelerini kullandı.

 

10 Aralık Pazar günü oynanacak Edirnespor maçına da değinen Vali Akkoyun şunları söyledi: “Bu haftaki Edeirnespor maçı çok önemli. Ben de katılmaya çalışacağım. Bu maçta sizden galibiyet istiyoruz. Bundan sonraki maçlar için de sezon sonuna kadar sakatlıksız bir sezon olsun. Başarı bizim olsun. Yönetime başkanımıza, teknik heyetimize, hocamıza, gençlik ve spor il müdürlüğümüze gayretlerinden dolayı teşekkür ederim.”

 

Başkan Rıdvan Aşar: “Bu şehre sevinci yaşatacak olanlar sizlersiniz.”

Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar da “Kalan iki maçta kazanarak ilk devreyi iyi bir yerde bitirmeyi istiyoruz. Yönetimimiz de elinden geleni yapıyor. Futbolcularımıza da güvenimiz sonsuz. İnşallah yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz. Devre arası kampımıza iyi ve moralli girmek istiyoruz. Tabi bu morali bizlere verecek olanlar futbolcularımız olacak. Bu şehre sevinci yaşatacak olanlar sizlersiniz. Biz valimizin önderliğinde elimizden geleni yapıyoruz. Futbol olarak mücadelenizi beğeniyoruz. İkinci devrede iyi yerlere geleceğimize inanıyorum, sizler de inanın.” dedi.