Mardin Valisi Midyat`ta Turizmcilerle bir araya geldi

Mardin Valisi Taşkesen, Midyat`ta MARTOD ve Turizm işlemecileri ile bir araya geldi

20.10.2014 08:30:09 0
Mardin Valisi Midyat`ta Turizmcilerle bir araya geldi

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) üyeleri ve Turizm işletmecileri ile Midyat’ta bir araya geldi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen Başkanlığında Midyat’ta Turabdin otelde gerçekleşen zirvede Mardin’de turizmin önündeki engeller ve sorunlar konuşularak çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Vali Taşkesen toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin ve ilçelerinde meydana gelen olayların geçici olduğunu ve dolayısı ile olayların turizme olan etkisinin de geçici olduğuna dikkat çekti.

Mardin’in birçok kültürü, dini, dili bağrında yaşatan hoş görü şehri olduğunu belirten Taşkesen,’’ Gerek Mardin dışındaki vatandaşlarımız gerekse yurt dışından gelecek olanların herhangi bir tedirginlik herhangi bir endişe taşımadan ilimize gelmelerinin mahsuru yok. Onu bir kere daha arkadaşlarla görüştük. Bu anlamda buraya gelmeyi düşünen insanlarda herhangi bir tedirginlik varsa bunu bertaraf etme yollarını tartıştık. Gördüğünüz gibi hiçbir turistin endişelenmesine gerek yok. Bu olaylarda hiçbir turistin burnu bile kanamadı. O anlamda sizin aracılığınızla Mardin’deki bu sükûnetin ve huzur ortamının gösterilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.”dedi.

Taşkesen geçici olumsuzluklara rağmen şu ana kadar turizm hedeflerinin tuttuğunu ve ilk altı ayda hedeflerin aşıldığını söyledi.