Mardin´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Mardin Valiliğince ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? anma programı kapsamında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere Vali Vekili Bahattin Çelik, Mardin il protokolü, STK (Sivil Toplum Kuruluşlar

Gündem 16.07.2020 07:57:26 0
Mardin´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Mardin Valiliğince ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? anma programı kapsamında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere Vali Vekili Bahattin Çelik, Mardin il protokolü, STK (Sivil Toplum Kuruluşları) temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri, şehit yakınlarımız, gazilerimiz, vatandaşlarımız katıldı.

14 Temmuz 2020 Salı günü başlayan etkinliklerimizde ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Mücadelesi´nde şehadete ermiş şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ziyaret edildi. Ziyaretlerin ardından Mardin İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2020 Çarşamba günü etkinliklere devam edilerek; Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlası´nda bulunan şehitlikte etkinlik kapsamında saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Vekili Bahattin Çelik ve beraberindeki heyet tarafından şehitlik anıtındaki ?Temsili Şehit Mezarlığı?na karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinden sonra Artuklu Üniversitesinde etkinlikler devam etti. Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi´nde ?15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Anlatma, Milli Birlik Duygusunu Vurgulama? konulu panel düzenlendi. Panelin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili kısa film gösterimi gerçekleştirildi, günün anlam ve önemine binayen fuaye alanında hazırlanan fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Şakir Nuhoğlu Camisi´nde aziz şehitlermiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı´nda vatandaşlarımızın katılımıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programı etkinlikleri demokrasiye bağlılık, milli birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerek 15 Temmuz´u 16 Temmuz´a bağlayan gecede tüm camilerde selaların okunmasının ardından sona erdi.