Mardin´de 191 kilo patlayıcı ele geçirildi

Mardin´in Kızıltepe ilçesine bağlı Suriye sınırı yakınındaki Şenyurt ve Salkım Mahallelerinde düzenlenen operasyonda 191 kilo 10 gram PETN patlayıcı, drone, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Gündem 7.01.2019 13:42:10 0
Mardin´de 191 kilo patlayıcı ele geçirildi

HABER MERKEZİ

PKK/KCK-PYD/YPG Silahlı Terör Örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Mardin Valiliği Koordinasyonunda, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı´nca bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda çok sayıda patlayıcı madde ve malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi de göz altına alındı. 


Konuya ilişkin Mardin Valiliğinden şu açıklama yapıldı:  "04.01.2019 günü Kızıltepe ilçesi Şenyurt Mahallesi Salkım Mahallesi civarında bulunan tarla içerisinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensupları veya milis/işbirlikçileri tarafından patlayıcı madde/silah/mühimmat bırakılmış olabileceği yönünde bilgiler elde edilmiş olup, belirtilen tarla/arazide aynı gün Saat 17.30 sıralarında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince arama/tarama faaliyetinin gerçekleştirilmesi sonucunda toprağa gömülü vaziyette (1) adet mavi renkli Jelikan bidon, bu bidon içerisinde jelatin ve bantlarla sarılı vaziyette çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler olduğu görülmüştür.

 

Bomba İmha Uzmanlarınca yapılan ilk incelemede; (103,8) kg PETN patlayıcı madde, (50) metre uzunluğunda infilaklı fitil, (23) adet pil, (3) adet zaman ayarlı elektronik devre, (3) adet ikili toll serisi alıcı verici devre, (12) adet yeşil renkli elektrikli kapsül, (5) adet kullanma kılavuzu, Dış kısımları bantlı (6) adet pil kutusu ele geçirilmiştir.

Bahse konu olay ile bağlantılı olduğu tespit edilen (1) şahsın yakalanarak gözaltına alınmış, şahsın ikametinde yapılan aramada ise; (2) adet yivsiz av tüfeği ve (4) adet şarjör, (1) adet Smith Wesson marka silah ve bu silaha ait (4) adet şarjör, (1) adet Browning marka silah ve bu silaha ait (2) adet şarjör, (875) adet 9mm çapında fişek, (53) adet 420 kalibre kartuş fişek, § (25) adet 12 kalibre kartuş fişek, (1) adet örgütsel içerikli kitap, (1) adet Drone, (5) adet mont ve pantolonlardan oluşan askeri kamuflaj, (1) adet askeri şapka, (3) adet cep telefonu ve dijital materyal ele geçirildi.

 

Devam eden çalışmalarda, aynı bölgede bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerince 05.01.2019 günü yapılan arama/tarama faaliyetlerinde (5) adet sırt çantası içerisinde; (88,2) kg PETN patlayıcı madde, (100) metre uzunluğunda infilaklı fitil, (67) adet elektrikli kapsül, (11) adet zaman ayarlı anahtar sistemi, (12) adet uzaktan komuta anahtarı, (1) adet uzak mesafeli telsiz rölesi, (71) adet pil, (1) adet Avometre, (1) adet adaptörlü kapı açma kapama anahtarı ele geçirilerek el konuldu.

Olayla ilgili bir kişi göz altına alındı. Ele geçirilen patlayıcı madde ve bomba düzeneklerinin, 29 ayrı yerde eylem yapmaya müsait olacak şekilde 29 bomba yapmaya elverişli olduğu tespit edilmekte ve metropol illere eylem yapmak amaçlı olarak, Suriye ülkesinden ülkemize getirildiği değerlendirilmektedir. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen tahkikat devam devam ediyor."