Mardin´de 227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Mardin´de, bin 104 okulda 227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Eğitim 8.06.2018 15:03:08 0
Mardin´de 227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın katılımlarıyla, Atatürk İlkokulu´nda karne töreni düzenlendi. Atatürk İlkokulu´na gelen Yaman, burada İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleriyle birlikte ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine karne ve çeşitli hediyeler dağıttı. Öğrenciler, velileri ile birlikte karne heyecanı yaşadı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Atatürk İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldiklerini belirtti.

?227 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı?

İl genelinde yaklaşık 227 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığına işaret eden Yaman, ?227 bin öğrencimiz 12 bin öğretmenimiz ve bin 104 okulumuzla başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Öğrencilerin tatillerini en güzel şekilde geçirmeleri için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak önlemlerimizi aldık. ?Mahalleme Havuz Geldi Projesi´ kapsamında havuzlarımızı hazırladık. Öğrencilere geziler, kurslar ve yaz spor okullarını açacağız.? dedi.

Yaman, şunları söyledi: ?Tatil boyunca okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesini yapacağız. Önümüzde dönem için inşaatı devam eden ve bitecek olan da var bunları eğitime hazır hale getireceğiz. Çocuklarına yaptıkları katkılardan dolayı velilerimizi tebrik ediyorum. Öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Mardin´de eğitim öğretim, başarılı şekilde devam edecek.?

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın öğretmen ve öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmesiyle tören son buldu. (Haber Merkezi)