Mardin´de 3 HDP´li Belediyeye kayyum atandı

Mardin´in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP´li Belediye Başkanları haklarındaki terör soruşturması kapsamında dün gözaltına alınmıştı. 3 ilçe belediye başkanı geçici tedbirle görevden uzaklaştırıldı, yerlerine o ilçelerin kaymakamları kayyum olarak

Politika 16.11.2019 08:41:46 0
Mardin´de 3 HDP´li Belediyeye kayyum atandı

Mardin´in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP´li Belediye Başkanları haklarındaki terör soruşturması kapsamında dün gözaltına alınmıştı. 3 ilçe belediye başkanı geçici tedbirle görevden uzaklaştırıldı, yerlerine o ilçelerin kaymakamları kayyum olarak atandı.

Mardin´in HDP´li Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez´in yerine Derik Kaymakamı Hakan Kafkas Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi.  Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın´ın yerine Muhsin Duran Kalkan ve Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü´nin yerine Bayram Türker  Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi.

Mardin Valiliği´nden yapılan açıklamada Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın´ın, Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez´in ve Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü´nün Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ?Silahlı Terör O?rgu?tu?´ne Üye Olmak? suçundan 15.11.2019 tarihinde gözaltına alındığı belirtildi. 3 belediye başkanın geçici tedbir ile görevden uzaklaştırıldığı vurgulandı. Belediye başkanların yerine ilçe kaymakamların vekil olarak görevlendirildiği anlatıldı.