MARDİN´DE AMBALAJ FİRMASI KURULDU

Devletin sağlamış olduğu teşvikler sayesinde bölgede artan yatırımlara bir yenisi daha eklendi.

7.11.2018 17:00:52 0
MARDİN´DE AMBALAJ FİRMASI KURULDU

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin OSB´de faaliyet gösteren ve bölgede kendi sektöründe imalat yapan ilk firma olma özelliği taşıyan ambalaj fabrikasını ziyaret etti.

Son yıllarda devletin özellikle Dicle Bölgesine yönelik sağladığı teşvikler sayesinde Mardin Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) kurulan ambalaj firması, gerçekleştirdiği yatırımla, un, yem, kepek, bakliyat, gübre gibi ürünlerin ambalaj (çuval) imalatını gerçekleştiriyor.

 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) yatırımcıların bu teşviklerden doğru bir şekilde faydalanması için rehberlik ve teknik destek hizmeti sunarak yatırımların artmasına katkı sağlıyor.

Mardin OSB´de ambalaj (çuval, çanta) imalatı yapan Derves Ambalaj Firması´na DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Altındağ, teşvikler sayesinde Bölgeye olan ilginin her geçen gün arttığını, 6. Bölgede olması sebebiyle devletin vermiş olduğu teşviklerden en üst düzeyde faydalanıldığını söyledi.

Altındağ, ?Ajansımız bu noktada yatırımcılara gerekli teknik desteği vererek, Mardin ve Bölgemizdeki diğer illere katma değer sağlamaktadır. ?Cazibe Merkezleri Destek Programı´ kapsamında ilgili yatırımın enerji desteğinden faydalanması için gerekli başvuru sürecinin takibi ve sürecin olumlu olarak sonuçlandırılması Ajans tarafından bizzat takip edilecektir. Burada sabit yatırım tutarının yüzde 25´ini geçmemek üzere, aylık elektrik enerjisi giderlerinin azami yüzde 30´u üç yıl süreyle 10 milyon TL kadarı Bakanlık bütçesinden karşılanacaktır.? dedi.

Yaklaşık olarak 80´e yakın çalışanı bulunan ambalaj firması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvik belgesi kapsamında ilgili yatırım için; ?Gümrük Vergisi Muafiyeti, Gelir Vergisi Stopaj Desteği, Sigorta Primi Desteği, Vergi İndirimi ve KDV İstisnası? gibi teşvik kalemlerinden yararlanacak. Firmanın 9 milyon TL civarındaki bu yatırımıyla hem Mardin´e hem de Bölge´ye ciddi katkı sağlaması beklenmektedir.

Bölgede imalat sektöründe teşvikten yararlanan firmaların sayısında her geçen gün artış yaşanırken, Mardin´de teşvik belgeli yatırımların hız kazandığı görülmektedir. Son iki yılda Mardin´de imalat sektöründe 79 teşvik başvurusu ile 270 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirildi. Kızıltepe´de ise son iki yılda imalat sektöründe ağustos ayı itibariyle 19 teşvik başvurusu ile 55 milyon TL sabit yatırım yapılarak 1026 kişiye istihdam sağlandı.