MARDİN´DE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU

Mardin´de yaklaşık 250 kilo patlayıcı yüklü araç ele geçirildi. Araçta bulunan 5 kişi gözaltına alındı.

1.11.2018 10:51:33 0
MARDİN´DE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU

Mardin´de ihbar üzerine operasyon düzenleyen polis ekipleri, takibe aldıkları bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, yaklaşık 250 kilo patlayıcı ele geçirildi.

Araçta bulunan 5 kişi ise gözaltına alındı.

Valilikten açıklama

Öte yandan Mardin Valiliği, yaklaşık 250 kilo patlayıcı yüklü aracın ele geçirilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Konuya ilişkin Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Terör örgütü mensuplarınca Suriye ülkesinden illegal yollar ile ülkemize sevk edilmiş yüklü miktarda patlayıcı maddenin, Ceylanpınar-Kızıltepe karayolu kullanılarak milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan şahıs/şahıslar tarafından eylem amaçlı metropol illere taşınacağı bilgisinin alınması üzerine operasyona başlanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Yapılan operasyon neticesinde; 31 Ekim 2018 günü saat 19.30 sıralarında Ceylanpınar- Kızıltepe karayolu üzerinde 72 ?. Plaka sayılı araç üzerinde yapılan uygulamada; toplam 247,864 kilogram PETN olduğu tespit edilen patlayıcı madde, düzenekler ile birlikte V.T, F.T ile A.D isimli 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı geçen şahıslar ile yapılan ön görüşmede, kendilerine bu konu ile ilgili yardım ettikleri değerlendirilen F.T ile Y.O isimli şahıslar aynı gün düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili olarak tüm milis/işbirlikçi şahıslar ile eyleme ilişkin faillerin tespitine yönelik çalışmalar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Bu operasyon kapsamında 5 şahıs gözaltında bulunmaktadır. Araçta ayrıca 6 adet kumanda, 32 adet alıcı, 62 adet elektrikli kapsül, 40 metre infilaklı fitil, 1 adet ruhsatsız tüfek ve 6 adet kartuş ele geçirilmiştir." denildi.