Mardin´de hayvan hastanesi açıldı

Mardin Büyükşehri Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan Hayvan Hastanesi´nin açılışı gerçekleştirildi.

Sağlık 13.03.2019 11:49:28 0
Mardin´de hayvan hastanesi açıldı

HABER MERKEZİ

Mardin Büyükşehri Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan Hayvan Hastanesi´nin açılışı gerçekleştirildi. Hayvanların birçok konuda ameliyatına imkan veren ve son teknoloji aletler ile donatılan hastanenin açılışına Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman´ın yanı sıra, daire başkanları personeller ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Yetenek Sizsiniz Yarışması´nda köpeğiyle başarılı bir performans sergileyerek Türkiye´nin dikkatini çeken hayvan gönüllüsü Veteriner Tarkan Özvardar da bulunarak küçük bir gösteri yaptı.

Hayvan sevgisini aşıladık

Hayvan Hastanesi açılış töreninde bir konuşma yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan  Vekili Mustafa Yaman, ?Büyükşehir Belediyemiz birçok çalışmada olduğu gibi hayvanlar konusunda da Türkiye´ye örnek oluyor.? dedi.

Yaman, ?Bu tesisi açarken bu bölgede bazı anlayışların da önüne geçtik. Vatandaşlarımız çağrı merkezlerimizi aradıklarında ?koşun gelin hayvanları toplayın´ diyorlardı. Ama bu anlayışı yaptığımız çalışmalar ile bitirdik. Bizler inancımız ve adetlerimiz gereği beraber yaşadığımız ve bizlerin yükünü taşıyan hayvanları sevmemiz gerekiyordu. Fakat hiç bunun uygulamasını yapmamıştık. Şimdi bu durumu gerçekten ifade ettiğim cümledeki gibi bir duruma getirdik. İnanıyorum ki İlimizde canlı sevgisi hayvan sevisi ve tabiat sevgisi devam edecek. Bizim burada çok güzel bir ekibimiz var. Biz bu ekiple başarıdan başarıya koşuyoruz. Merkezimiz okullarımızdan gelen öğrencileri de ağırlıyor miniklere hayvan sevgisi aşılıyor.? diye konuştu.

Başarılı çalışmalar

Merkezin çalışmalarından da bahseden Yaman, ?Biz burada hayvanlarımıza bakıyor ve tedavi ediyoruz. Burada tedavi edemiyorsak, uçakla büyükşehirlere yolluyoruz. Daha sonra ise sahiplendiriyoruz. Yurt dışına bile hayvan göndererek sahiplendiriyoruz. Bütün çalışmalarımızı ise hastanelerde yer alan teknolojileri burada barındırarak sağlıyoruz. Bu başarının ne denli gerçekleştiğinin bir göstergesidir. Bizler bu başarıyı katlayarak sürdüreceğiz.? şeklinde konuştu.

Sürgün yerinden modern merkeze

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi´nin geçirdiği aşamaları anlatan Sağlık İşleri Daire Başkanı Saffet Yavuz ise , ?İçinde bulunduğumuz bu alanda geçmiş belediyenin resmen sürgüne gönderdiği veteriner ve birkaç hayvan bakıcı bir stetoskop ve bir ateş ölçer haricinde bir şey yoktu.  Hatta elektrik su bile yoktu. Sayın Valimiz ve Başkanımız destekleriyle 1 200 metre kanal kazmak suretiyle sorunları çözdük. Daha ilk günlerde bizlere sağlanan sonsuz güvenle en iyisini yaptık. Araçlarımızı yeniledik ve personel desteği aldık. Akabinde ise tıbbi cihazlarımızı yeniledik. Gerisi ise çorap söküğü gibi geldi.  Bugün hayvan hastanesinde ortez, protez, katarakt ve felçli hayvanlara yürüteç ve birçok operasyon gerçekleşiyor. Hemogram biokimya ultrason ve röntgen cihazımız mevcuttur.?  açıklamasını yaptı

Dünya konuşuyor

Bu başarının dünyanın da dikkatini çektiğini aktaran Yavuz, ?Çalışmalarımız uluslararası kanalların da dikkatini çekti. İlimizde yapılan operasyonlar, sevkler dünyaca takdir gördü. Çalışmalarımız neticesinde ise Mardin artık sadece emekçi dar sokaklardaki eşekler ile anılmıyor. Mardin artık zifte takılan bir köpek için gece yarısı Ömerli´ye, terk edilen bir kedi için Savur´a ya da bırakılan sahipsiz bir eşek için Derik´e giden Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ile anılıyor. İçinde bulunduğumuz rehabilitasyon merkezine 1.5 milyon TL yatırım yaptık. Bu vesileyle sessiz canların sesine kulak veren ve desteğini esirgemeyen Valimiz ve Başkanımız Mustafa Yaman´a teşekkürü bir borç biliyorum.? ifadesini kullandı.

Bu başarı Türkiye´de yok

Açılışa katıla Havyan Gönüllüsü Veteriner Tarkan Özvardar da programra bir konuşma yaptı. Özvardar, ?Yaklaşık 25 yıllık meslek hayatımda birçok barınağın yapımında yer aldım ve sosyal projelerde yer aldım. Ancak ilk defa böyle bir çalışmaya şahit oluyorum. Özellikle de bu kadar periferik bir bölgede böyle bir çalışmayı görmek mutluluk verici. Çünkü biz hep büyükşehirlerde yaşadık, buraları hiç görmedik. Büyükşehirlerde aynı oluşumlar var fakat fonksiyonel kullanılmıyor ve dışarıya bağımlı çalışıyor. Özellikle acil vakalarda bu durum zaman ve hayat kaybına neden oluyor. Burada ise bütün vakalara anında müdahale edilmesi çok önemli. Aylar önce geldiğimde buradaki çabayı gözlemlemiştim. Daha sonraki ziyaretlerimde ise inanılmaz olan değişimleri görmek bizler çok mutlu etti. Her geldiğimizde değişim daha da anlam kazandı. Burada harika bir ekip var ve bütün problemler merkezin içinde başarıyla hallediliyor? dedi.

Valimizin özverileri takdire şayan

Özvardar sözlerine şöyle devam etti. ?Bugüne dek hayvan sevgisi ve hayvanlar hep bürokrasiye takılıyordu. Ama ilk deva bu kadar hızlı bir çalışmayı gözlemledim.  Burada Valimize de ayrı bir yer açmak istiyorum. Kendisiyle tanıştığımda böyle bir karşılaşma beklemiyordum. Doğaya ve hayvanlara olan sevgisi bizleri derinden etkiledi. Bu nedenle kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır?

Konuşmaların akabinde protokol üyeleri açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Daha sonra merkezdeki çalışmalar yerinde incelendi.