Mardin´de hububatçılar korona virüs yüzünden müzayede salonlarını kapattı

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde bulunan Hububat Ticaret Merkezi Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak alış verişler yapılıyor. Tedbirler kapsamında 500 kişilik müzayede salonunu kapatan hububatçılar dükkanlarının önünde kurdukları m

Sağlık 13.08.2020 10:22:33 0
Mardin´de hububatçılar korona virüs yüzünden müzayede salonlarını kapattı

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde bulunan Hububat Ticaret Merkezi Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak alış verişler yapılıyor. Tedbirler kapsamında 500 kişilik müzayede salonunu kapatan hububatçılar dükkanlarının önünde kurdukları masalarda ürünlere bakıp fiyatlandırıyor.

 

213 dünüm arazi üzerine kurulan 542 işyeri ve 52 sosyal donatının bulunduğu Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Ortadoğu´nun en büyük ticaret ve hububat merkezi olarak biliniyor. Merkezin yerleşkesinde bulunan 500 kişilik müzayede salonunun kapıları bu sezon korona virüs tedbirleri kapsamında kapalı oldu. Zahireciler kendi dükkanları önünde kurdukları masalarda ürünlere bakıp alış verişlerini yapıyor.

 

Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, sağlığın her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı. Öter, ?bu sene korona virüs salgını yüzünden salonumuzda alış veriş yapamadık. Yazıhanelerin önünde her esnaf masalarını açtılar. Hem mesafesini korudular hem de maskesini taktılar. Gördüğünüz gibi salonumuz bu sene boş kaldı. Sağlık her şeyden önemlidir. Biz tedbirlerden hiçbir şekilde feragat etmedik. Ticaret gider gelir ama sağlık giderse bir daha gelemez. Sağlığı önemsediğimiz için İki tane salonumuz var; yazlık ve kışlık. Hiçbirini bu sene açmadık. Yetkilerin genelgeler çerçevesinde yaptığı uyarıları dikkate aldık.? dedi.