Mardin´de Jandarma Teşkilatı´nın 176. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Jandarma Teşkilatı´nın 176. kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle Kızıltepe Şehit Jandarma Üstçavuş İlker Düzova Kışlası´nda kutlama programı düzenlendi.

Gündem 17.06.2015 07:49:08 0
Mardin´de Jandarma Teşkilatı´nın 176. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Jandarma Teşkilatı´nın 176. kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle Kızıltepe Şehit Jandarma Üstçavuş İlker Düzova Kışlası´nda kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen törenlerde Kutlama mesajları ve Şiirler okundu. Santraç turnuvasında dereceye giren Er ve Erbaşlara ödüller verildi. Jandarma komutanlığında görevli arama kurtarma ve narkotik köpekleri gösterilerde bulundu ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gösterilerden sonra Jandarma´nın kullandığı araç ve Silahların sergilendiği alan ile Jandarmanın yaptığı çalışmaların yer aldığı basın kupürlerinin sergisi gezilmesinin ardından katılan davetlilere çeşitli ikramlar yapıldı.

Jandarma Teşkilatı´nın 176. kuruluşunun yıl dönümü kutlamalarına, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, ilçe Jandarma komutanı Koray Süer ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran mensubu olmakla her zaman onur duyduğu kurulduğu günden bu güne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma teşkilatının 176´ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamanın haklı gururu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Karsavuran.? 176 yıllık köklü tarihiyle jandarma genel komutanlığı kuruluşundan bu güne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma genel komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden buyan günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz sıcak soğuk yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bunda sonra da olmaya devam edecektir.? Dedi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ise Jandarma teşkilatıyla binlerce yıllık tarihi boyutta adaletin tesis edilmesini en önemli araçlarından bir olduğunu söyledi.

Koçak ?Bu güne kadar gerek Osmanlı imparatorluğu döneminde gerekse Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprakları içerisinde görev yaptığı dönemde görev alanı itibarı ile çok geniş alanda hizmet vermesini ve çok zor şartlarda hizmet vermesine rağmen hukuktan taviz vermeden insan haklarından taviz vermeden milletimizin en zor zamanlarında yanında olan toplumun huzurunu bozmak isteyenlerin korkuluğu ancak hukuka uyanların ve hakkın adaletin yanında olanların beraber olmaktan mutlu olduğu güven duyduğu bir teşkilat olmuştur. Jandarma teşkilatını nasıl tanımlarız diye baktığımızda aklımıza gelen en önemli unsur kırsal alanda vatandaşın en ücra köşede ihtiyaç duyduğunda yanında olan kolluk küveti ona yardımcı olan devlet gücü diyebiliriz. Vatandaşımızın yanında olmak vatandaşımızın hayat hakkını garanti altına almak hatta bu ülke içerisinde yaşayan suçluları bile her zaman söylüyorum hatta teröristin bile yaşama hakkını güvence altına alan bir anlayışla hizmet etmektedir. Kolluk küvetlerimizle jandarmamızla çatışmaya giren bir terörist yaralandığında yine jandarmanın şefkatine muhtaçtır.? Dedi.


Anahtar Kelimeler: