Mardin´de korona virüs vaka sayısı 34

Sağlık Bakını Fahrettin Koca, illere göre korona virüs vaka sayılarını harita üzerinde paylaştı. Bütün illerde virüsün yayıldığını anlatan Koca en fazla vaka sayısının 8 bin 852 ile İstanbul´da görüldüğünü kaydetti. Mardin´de ise vaka sayısının 34 olduğu

Sağlık 2.04.2020 10:25:05 0
Mardin´de korona virüs vaka sayısı 34

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplatışının ardından kameraların karşısına geçti. Bakan Koca, korona virüsün bütün illerde görüldüğünü söyledi. Koca, il bazlı korona virüs vaka sayılarını gösteren haritayı paylaştı. Koca, ?En çok vaka İstanbul´da. İstanbul´daki vaka sayısı 8 bin 852. Vakaların yüzde 60´i istanbul´da. İstanbul´u İzmir, Ankara, Kocaeli izliyor. En çok vefat olan ilk 10 il: İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir, Adana, Sakarya. Ölenlerin yüzde 80´i 60 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kişiler? dedi.

Gösterilen harita üzerinde Mardin´de 34 korona virüs vakasının yaşandığı görüldü.

39 ilde can kaybı var

Koca, 39 ilde can kaybının olduğunu vurguladı. Koca, ?Kayıplarımızın ağırlığı İstanbul ve İzmir´de. 60 yaşın üstünde %75´i yoğun bakımda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın %69´u tansiyon hastası. Yoğum bakımdaki hastalarımızın %63.3 yine tansiyon hastası. Bizim şu dönemde kronik ve alt hastılğı olan ve 65 yaş üstü vatandaşımızın daha yüksek riskli olduğunu görüyoruz. O nedenle bu gruptaki vatandaşlarımızın asla ve asla evlerinden çıkmamaları, kendilerini izole etmeleri için bu tabloyu gösteriyorum? diye konuştu.

Korona virüsten en vazla ölümün yaşanıldığı 10 ili de açıklayan Koca, şu bilgileri paylaştı: ?İstanbul: 117, İzmir: 18, Kocaeli: 8, Ankara: 7, Konya: 7, Zonguldak: 5, Trabzon: 5, Balıkesir: 5, Adana: 3, Sakarya: 3,?