Mardin´de Nobel sevinci

Mardinli Profesör Aziz Sancar´ın Nobel Kimya Ödülü´nü kazanması yakınlarını ve hemşerilerini gururlandırdı.

Eğitim 11.10.2015 22:04:16 0
Mardin´de Nobel sevinci

Mardinli bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi tarafından Nobel Kimya Ödülü´ne layık görülmesi doğup büyüdüğü ilçede sevinçle karşılandı.

Prof. Dr. Aziz Sancar´ın doğup büyüdüğü evde şuan kimse yaşamıyor, ancak okuduğu kitaplar olduğu gibi duruyor. Sancar´ın ilçede okuduğu merkez ilkokul ise şuan Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü olarak hizmet veriyor.

Sancar´ın yeğeni Abdulgani Sancar, Aziz Sancar´ın tarihi bu evde doğduğunu ve burada yaşadığını belirtti. Sancar, ?Amcam zor şartlar altında okudu. O zaman elektrik bile yoktu. Eskiden futbol ile ilgileniyordu. Doktor olduğu zaman buradaki halkı tedavi ediyordu. Elinden gelini yapıyordu. Çok destek oluyordu. Babası burada Annesi Mersin´de vefat etti. Annesi babası okumamıştı ama bütün kardeşleri okudu.? dedi.

Komşularından Hamide Erol ise Aziz Hoca´nın kendini gururlandırdığını söyledi. Erol, ?Çok iyi bir insandı. Şimdi bile her yıl bir liseye ve öğrencilere yardım yapıyor. O bizim gururumuzdur. Her zamanda arkasındayız.? diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Nedim Şahin de ?Çok başarılı bir doktorumuz.  İlçemize de faydaları dokunuyor.  Onur ve gurur duyuyoruz.? dedi.


Anahtar Kelimeler: Mardin Nobel sevinci