Mardin´de Tıbbi Atıklar İçin Tesis Kurulacak

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla Mardin´de önemli projeler gerçekleştiğini söylerken, ?Şehirde bir çevre projesine daha start veriyoruz? dedi.

Sağlık 11.01.2019 16:30:05 0
Mardin´de Tıbbi Atıklar İçin Tesis Kurulacak

HABER MERKEZİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi uyguladığı çevre dostu projeler ile doğanın korunması için önemli adımlar atıyor. Daha önce bayat ekmek toplama projesi, atık pil toplama çalışması, tıbbi atıkların toplanması çalışması, ağaçlandırma çalışmaları ile beğeni toplayan Büyükşehir Belediyesi, başlattığı Sıfır Atık Projesi ile atık yağların toplanması için de adımlar atmıştı. Büyükşehir Belediyesi son olarak tamamen çevreye duyarlı sistemlere sahip tıbbi atık sterilizasyon tesisi kurma projesini hayata geçiriyor. Tıbbi atıkların, çevreye zarar vermeden bertarafını sağlayacak olan tesisin kurulumu için yer teslimi ise yapıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesinin Zeytinli katı atık düzenli depolama alanı sınırlarında yer alacak tesisin  6 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Temiz bir doğa için

Çalışma hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, ?İlimiz çevre duyarlılığı konusunda örnek oluyor? ifadesini kullandı. Yaman, ? Büyükşehir Belediyemiz gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak adına tüm birimleriyle ciddi çalışmalar yapmaktadır. Projelerimiz ile farkındalık oluşturmanın yanında, doğaya geri dönüşü olmayan zararlar veren tüm maddeleri temizlemek istiyoruz. Bu nedenle bir çalışmayı daha hayata geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tıbbi atık sterilizasyon tesisi kuruyoruz? diye konuştu.

6 ay içinde bitecek

Tesis hakkında bilgi veren Yaman, ?Tesisimizi Büyükşehir Belediyemiz Zeytinli katı atık düzenleme alanında inşa edeceğiz ve 6 ay içinde bitireceğiz. Söz konusu tesis 4 000 metrekare alanda saatte 1000 kilogram tıbbi atığı bertaraf edecek kapasitede dizayn edilecek. Tüm süreç tamamen kapalı ve sızdırmasız sistemde çalışacak. Sterilizasyon tesisi, son teknoloji kullanılarak tam otomatik konveyör sistemleri, uzaktan izleme ve müdahale sistemiyle modern tıbbi atık sterilizasyon sistemlerinden biri olarak hizmet verecek. İlimizin gelecek 30 yıldaki tıbbi atığını karşılayabilecek şekilde dizayn edilecek tesis; tıbbı atıkları 3.5 bar basınç ve 140 santigrat buharla sterilize ederek kontamine olmuş tıbbi atıkları evsel atığa dönüştürecek? şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.